Seglingsreferat från tidigare seglingar

2016-08-18  Frykbergs 84:a Skärgårdssegling

Eftersom vår-racet blev inställt p.g.a. regn och kuling så blev höstseglingen årets enda Frykis/Ericsson tävling under 2016. 13 båtar var anmälda och 9 dök upp varav två trimaraner, vilket föranledde en diskussion om handikapp och rabatter på SRS tal för flerskrovsbåtar vid lätta vindar (i enlighet med seglarförbundets rekommendationer). Då prognosen trots allt förutsåg lätt vind bestämdes att trimaranerna nog ändå skulle få den rekommenderade rabatten. Vissa bly-kaptener skulle senare under småtimmarna uttrycka missnöje med detta beslut, men det skall ju alltid diskuteras. Vidare bestämdes under skepparmötet att nya bana 4 skulle seglas och att prisutdelning och natthamn blev vid Hjälmö Västerholme.

Jaktstarten gick i lätt sydostlig vind (i alla fall för båtarna längre ner i startlistan) med slör och halvvind fram till chikanen vid Trångholmen. Vid Lådna var det dags att börja kryssa och skeppar’n på trimaranen Jaggernaut passade på att doppa screechern i sjön och sedan snabbt segla över densamma med följden att peket bröts av och inte kunde sättas igen. Detta var nu det fjärde effektiva sättet Jonas hittills hittat för att knäcka ett peke. De tidigare 3 sätten hade testats på andra kappseglingar under säsongen.

På Möja Västerfjärd vred vinden till Syd och ökade stundtals till 5-7 m/s, så det blev en fin kryss ner till rundningen av Fjärdholmen. Vid det laget hade de båda trimaranerna hunnit ikapp större delen av fältet och Draken (den trimaran som inte knäckte sitt peke) kunde sätta sin screecher och slöra förbi resten av fältet för att hinna först i mål.Viken vid Västerholmen var tyvärr rätt fullbokad denna kväll så sällskapet hamnade på den västra sidan som passar sämre för prisutdelningar och fester. Dock verkade alla besättningar trivas och prisutdelning och grillning på berget påbörjades och genomfördes under stort gemyt. Vi vill även passa på att hälsa Linjettklubben välkomna till regattan, ett eget specialpris delades ut till bästa Linjett.

Vi hoppas på många båtar till vårseglignen 2017, ta tillfället i akt och bjud in alla Ni känner med båt, helst med segel.

Jonas & Christer


 

2015-06-13 Frykbergs 81:a Skärgårdssegling

Vårens segling avgjordes i lätta vindar och efter sedvanligt skepparmöte på morgonen så beslutades att köra på 4 m/s vindstyrka och den nya 19 nm banan som alla verkar gilla.

Av de 10 anmälda båtarna så kom 8 till start. Jonas hann inte få sin trimaran färdig och seglingsnestorn själv, Bosse Frykberg, kunde komma till start då hälsan sviktar. Vi hoppas alla att han kan komma med till hösten. Hursomhelst så blev det fint väder med ca 4 m/s västlig vind.

Alla kom iväg bra och det var ganska platt på både Karklöfaret och Träsköfjärden. Efter rundning vid Trulsör blev det nära nog totalstiltje på Möja Västerfjärd, total omstart för alla båtar som startade tidigt. Olof Engdahl i Linjett 35:an Lady gled dock iväg och kom loss ordentligt. Så småningom kom vinden och alla jagade vidare NV över Kanholmen för att försöka hinna ifall den snabba Linjetten. Den enda som på mållinjen lyckades klämma sig förbi var Anita Forsberg på Diva451:an Divine. Ett taktiskt drag på sluttampen gav Anita vinden och Olof fick se sig omseglad, blott några 100 meter före mål.

Dagen avslutades i viken på Hjälmö Västerholme där vädret visade sig från sin bästa sida. Grillar monterades upp och prisutdelningen klarades innan det var dags att äta medhavda godsaker.

En justering kommer dock att göras efter denna segling då det faktiskt inte blev helt rättvist med det stora bleke som kom mitt i seglingen. Seglad tid översteg vad som är acceptabelt och därför kommer resultatlistan att justeras så att det är de omräknade placeringarna som gäller.

Hursomhelst vill jag tacka alla seglare och jag ser redan fram mot höstseglingen  Frykbergsrace 82 som går av stapeln den 15 Augusti.


2012-08-18  Frykbergs 76:e Skärgårdssegling

Nu till höstens segling Frykbergs 76:e Skärgårdssegling med ESK KM och DIST.

Elva anmälda som alla kom till start. Fint väder 4-8 m/s västlig vind som inte gör banan riktig rättvisa då det mest blir undanvindsåka. Vi startade tyvärr efter fel vindtabell men var överens om att om avvikelsen för vinnande båt var mer än 15% mot stipulerad tid så gällde beräknat resultat. Nu blev avvikelsen ca 19% och därmed är det omräknat resultat som gäller.

Av de anmälda var 6 leverantörsbåtar för att kämpa om Dedicated IC Sailing Trophy (DIST). Det var på vippen att 8 eller 9 leverantörsbåtar skulle komma till start ett tag, riktigt roligt. Mindre smickrande är att vi bara blev 3 Ericsson båtar, speciellt med tanke på att detta denna gång även var KM för Ericsson Seglarklubb. Var är alla Ericsson seglare?

Ett annan tråkigt faktum var att seglingsnestorn själv, Bosse Frykberg, inte kunde komma till start. Hans båt står på land i Viggbyholm med böjd tillfälligt lagad roderstock som seglades av någon gång under semestern. Detta var blott andra gången som Frykberg själv inte kunde vara med. Vi får hoppas han satsar på en rejäl roderstock denna gång så han slipper missa Frykbergsracet.

Alla utom två båtar valde klokt nog att segla med nylonsegel. Tydligen var inte skeppshunden på Joulen tränad på detta och Johan på Linjetten villle träna först innan han använde spinnacker.

Alla kom iväg hyfsat och det var ganska platt på både Karklöfaret och Träsköfjärden. Efter rundning vid Långgrundet blev det nära dikt bidevind kanske 30-35 TWA i 7-8 m/s och efter Södermöja blev det slör upp mot mål i lite lättare vind. Ganska odramatiskt.

Klart först imål var Granhill 34 Circus med Kenneth Nilsson som även vann på beräknad tid (med 00:01:24) och segrade i Distributed IC Sailing Trophy. Sen var det ganska täta kamper upp mot mål, bla seglade vi på Dehluxe om Ninja på upploppet (alltid lika kul att gå om nära mållinjen) och blev därmed bästa Ericsson båt och snabbaste kölbåt runt banan och även ESK KM mästare. Jonas Henriksson på Ninja fick trösta sig med att bli bästa båt totalt (vår+höst race) för andra året i rad. Därnäst trillade fyra båtar in ganska tätt, först Grand Cru från ST Microelectronics, följt av Ericsson båten Diva 35 Linnea följt av Divine strax före Sinkadus från Marvell. Dock kastades ordningen mellan de tre sistnämnda båtarna om på beräknad tid. Bästa Joule 44 denna gång blev Sea Spirit på 8:e plats som även vann familje priset (man, hustru och hund). Freescales debut med en rejäl Deckhouse båt slutade på 9:e plats strax för Broadcom på en Linjett 33. Dock missade Johan Jeppson (Broadcom) starten med flera minuter då han var tvungen att hämta upp sin gast från Grinda och att tävlingsledningen beslutade att starta racet en timme tidigare. Vindarna var inte helt idealiskt för Dragonfly 920 Draken med IBM besättning som aldrig fick kontakt med övriga fältet. Deras amerikanske gast, som inte är en erfaren seglare hade lite svårt att smälta att man både kunde vinna pris för snabbaste båt och Grinden, något var fundamentalt fel enligt honom. Kanske skulle man köra gemensam start så att alla får tampas mot alla ett tag? Detta uppskattades på vårseglingen. Draken vann även rorkulten för största haveri då nedhalet till gennakerpeken gått sönder.

Dagen avslutades i Österviken på Lökaö där vi trots den västliga vinden kunde ligga mot klipporna på den vanliga udden. Vädret visade sig från sin bästa sida, många sa att det var en av sommarens varmaste dagar. Alla grillar kom upp vid 18 snåret och prisutdelningen klarades av på kortare tid än normalt (effektivare prisutdelare denna gång?). Vinnarna fick traditionsenligt bada och någon extra åkte även i, sorry Jakob. Vi diskuterade lite kring det sjunkande antalet Ericsson båtar och vad som går att göra åt detta. Jonas Henriksson lovade att ta över arrangemanget av Vårseglingen.

Trots avsaknande av sponsrad segelsportdryck (IBM och Broadcom var faktiskt på god väg att ordna detta, men då vi inte blev fler Ericsson båtar så passade vi denna gång, stort tack i alla fall) så gick eftersnacket och bortförklaringarna fram till småtimmarna, 03:30 för min del. Det blev en hel del allsång också denna gång ackompanjerat av ukulele.

Återigen ett stort tack till alla trevliga deltagare, tack för bidragen till prisbordet, jag ser redan fram mot nästa år då seglingarna preliminärt seglas Frykbergsrace 77 och 78 den 15 Juni och den 17 Augusti.


2012-06-18  Frykbergs 75:e Skärgårdssegling

Vi börjar med vårseglingen den 75:e Frykbergsseglingen

som tyvärr bara lockade 5 seglande båtar, sju som samlades för prisutdelning! Det låga antalet får väl denna gång tillskrivas den sena inbjudan som inte gick ut till alla kanske. Den vanliga kärntruppen dök i alla fall upp. Själv hann jag inte ut för att delta men anslöt till prisutdelningen som denna gång förlagts till Ostholmen. Det var inte vårens bästa dag, det regnade och regnade med SV vind dock blev det uppehåll och skapligt väder på kvällen för att regna igen på söndagen.

Man beslutade att köra gemensam start och förkorta banan något. Man hade denna gång start och målfartyg. Eftersom jag själv inte var med så är det svårt återge vad som skedde. Det som framkom var att Frykberg var uppe med sin Joule 44 och hälsade på i sittbrunnen på Diva 451:an. Turligt nog blev den enda skadan en sönderkörd ankarolina rulle. Det debatterades en del om vems fel det var men i grund och botten hade nog Frykberg själv insett sanningen då han gjorde en 720 som straff ute på banan. I och med detta så förlorade han segern till Jonas på Arcona 355, Ninja. Det var tydligen tätt mellan alla båtar men tids resultaten är tyvärr försvunna, vatten i Frykbergs dator. Forsbergs på Divine tog tredje plats, Mellström på Omega 30, La Fleur, klarade sig med några sekunder från Grinden som gick till Patrik Norrgård på Arcona 400:an Sinkadus.

 


2011-08-27  Frykbergs 74:a Skärgårdssegling

Hej alla seglarvänner,

det är dags att summera årets stora seglingshändelse, den  74:e upplagan av Frykbergs skärgårdssegling med Dedicated IC Sailing Trophy.

Det blev 14 av 13 anmälda båtar till start! Tyvärr var det få leverantörsbåtar med denna gång och lite för få Ericsson aktiva seglare, men i alla fall ett skapligt startfält. Trenden håller i sig med medel LYS talet denna gång 1.27, snabbare och snabbare båtar, med en Dehler 36 så tillhör man snart hararna som ska jagas ifatt.

Skepparmötet avhölls traditionsenligt 9.30 på Grinda Hästholmen. Min speciellt influgna Ericsson gast från västkusten var mycket förundrad över Grinda Hästholmen speciellt över att få förtöja båten i en gran. Tänk så mycket man går miste om på västkusten!

Den klassiska 19nm banan skulle seglas, tyvärr var det enda optionen för dagen då kappseglingsledningen inte förberett för någon annan bana. Tyvärr fungerar denna bana inte riktigt i SO vindriktning. Hela kappseglingen blev bara sträckbog och ”hasbog” dvs mellan 35-70 grader TWA, inte särskilt utslagsgivande taktiskt. Men bra om man hade många fot vattenlinjelängd, speciellt som vinden var frisk och det var hastigheter nära deplacementfart. Men detta är respitsegling i ett nötskal, det blir alltid mer rättvist för någon eller några 🙂

För dagen hade vi ett start, mål och foto fartyg i form av Jörgen Forsberg med dotter Jasmine. Ingen öppning för tjuvstart denna gång. Det rapporterades om riktigt bra starter för alla i fältet, men Lasse Karlsson på Hanse 400’an gjorde helt klart bästa start, full fart över linjen bara halvannan sekund efter startiden.

Fältet blev relativt samlat runt hela banan, inga större avstånd mellan båtarna inte heller vid målgång. Bara en båt gjorde det något otaktiska valet att segla med spinnaker LYS, detta fungerade inte riktigt denna gång för Mellströms även om de har synts med sin Omega 34 och gennacker i kryss tidigare race.

Frykberg med sin långa Joule 44 var uppe i ledningen på Västermöja fjärd men fick ge sig för den ännu längre Diva 451’an med Anita Forsberg vid rodret. Man kan säga han förlorade med en fot. En lite kortare båt, Arcona 355 med Jonas Henriksson gjorde bra ifrån sig i detta vattenlinje race och placerade sig 3:a. Mer 40+ fot på 4:e plats med Arcona 400 och Patrik Norrgård och på 5:e plats med Trivsel Joule 44’an med Mats Persson.  Därefter Dehler 36’an med undertecknad och en lång Sveakryssare med det vackra namnen Mås af Vindö med Karin Persdotter-Eberg vid rodret. (Inte den gamla Sveakryssaren Ärtan denna gång). IBM trimaranen Draken med Lasse Johansson hade nog önskat lite öppnare vindvinklar men nådde nog dagens högsta hastighet med 15.7 knop. Mer 40 fot med Lasse Karlsson och Hanse 400’an på 9:e plats. Högt LYS och ”kort” skrov gav Arcona 340’an med Gunnar Engström en 10:e plats först av 34 fotarna. Följdes av Mellström på Omegan 34’an och Granhill 34’an med Kenneth Nilsson.

Den sista 40+ fots båten SunFast 40.3 hamnade långt ner men man seglade faktiskt med gummijolle på släp, kanske något att få göra ett LYS avdrag för i kommande race? Äran att stänga grinden fick, föga förvånande, den kortaste båten, Expressen med Gunnar Ericson.

Eftersom vinden var frisk SO och ökande så blev det inte den klassika Ostviken på Lökaö, utan den södra viken på Storö-Bockö i stället. Vädret visade sig från sin allra bästa sida med en högsommar eftermiddag och kväll. Det var riktigt trevligt att alla kunde komma i hamn tidigt och njuta av vädret.

Efter bad och grillning startade prisutdelningen vid 19 snåret. Konkurrensen i Dedicated IC Sailing Trophy detta år var inte så stor men priset gick för andra gången till Patrik Norrgård på Sinkadus denna gång seglandes för Marvell med en delvis internationell besättning. Snabbaste kölbåt, snabbaste outsider och snabbast på beräknad tid blev Anita Forsberg på Divine. Priset för Årets Totalseglare, Fatet, togs för första gången av Jonas Henriksson på Ninja, nytt svart storsegel och sänkt LYS fungerar tydligen. Jonas var även snabbaste Ericsson ”aktiva” seglare, men Dorade gick till fd Ericsson anställde Bo Frykberg på Eva Karin. Snabbast runt banan var inte helt oväntat Dragonfly 920 Extreme med en medelhastighet på 7.79 knop. Man hade även värsta haveriet denna gång, ett genuaskot som gick av. Familjepriset gick till Mellströms på La Fleur och grinden som sagt till Gunnar Ericson på Frida.

Vi tog även upp frågan om att flytta höstseglingen en helg tidigare för att inte krocka med Hyundai eller Datacom Cup. Det flesta tyckte det var ok men vi får återkomma i ämnet efter att ha pratat med Ericsson Seglar Klubb som har sitt KM då. Detta år inställt pga bara 3 anmälda båtar, kanske dags att slå ihop med Frykbergs höstrace?

En annan reflektion, vi använder oss av en blandning av gamla LYS systemet och nya SRS tabellen och SRS mätbrev. Kanske dax att införa FrYS =Frykbergs Yard Stick eller

FRS=Frykbergs Respit System och definiera vad som gäller, LYStabell och regler från 2008 eller tidigare, eller senaste SRS tabell och mätbrev men med de gamla LYS avdragen för fock, fast propeller, spinnaker eller genacker, det är inte solklart vad som gäller. FrYS skulle även kunna ge avdrag för gummijolle, småbarn, katt?, singlehanded, ålder/material i segel, ålder/material i rorsman, förstagångsdeltagare, etc?  Kanske även höjda tal baserat på tidigare resultat? Hör gärna av er med synpunkter. Jag tror lite generösa regler skulle kunna hjälpa att få fler till start.

Slutgiltligen vid SO vind eller V vind borde man ha en alternativ bansträckning för att göra det intressantare, vi provade för några år sedan Jubileums Banan på 20.3nm som fungerade bättre men som ansågs lite trång i vissa passager. Jag är öppen för förslag.

Även utan sponsrad seglarsportdryck fortsatte disskussionerna och bortförklaringarna in på småtimmarna. Lite åska och regn på Söndag morgon men uppklarnande och en blåsig hemfärd.

MVH Ulf Sjöström på Dehler 36an Dehluxe (fortfarande till salu)


2011-06-18  Frykbergs 73:a Skärgårdssegling

Tyvärr finns inget referat för denna segling!


2010-08-28  Frykbergs 72:a Skärgårdssegling

Hej alla seglarvänner,

Då var det dags att summera upp den 72:a Frykbergs Skärgårdsegling med Dedicated IC Sailing Trophy. Väderutsikterna i början av veckan visade risk för 30mm regn på lördagen och nästan lika mycket på söndag. Men som vanligt, och som sig bör, blev vädret riktigt soligt och fint. Denna gång krockade vår segling med Hyundai Cup i Nynäshamn och Datacom Cup i Sandhamn. Det är lite störande att man lägger dessa nya event så att de krockar med Frykbers Race. En misstanke är att man vet att Frykbergs helgen bjuder på garanterat fint väder. 72:a gången förresten, det finns troligen inte många kappseglingar som överlevt så länge med samma upplägg.

Sexton båtar anmälda och femton kom till start (några hade vi definitivt förlorat till tidigare nämnda alternativa event). I leverantörsklassen blev det tyvärr bara tre båtar denna gång. Xilinx hade vässat besättningen med en brittisk rorsman av klass Jane Peckham och seglade för tredje året i rad i A35’an Krut. Vår andre sponsor LSI kom i en betydligt hottare båt än i fjol i Hans Hållanders Elan 37a. Texas Instruments representerades av Patrik Norrgård i en Arcona 400 samt helt förträffligt av Håkan Karlsson i en RIB båt som agerade start och mål fartyg samt fotobåt.

Många båtar hade vässade besättningar, Divine hade toppat med ung pigg skeppare Anton som lyckats bra tidigare, Xilinx med sina brittiska seglare av klass, Frykberg med två !!! gastar, undertecknad hade flugit in specialbesättning (landkrabbor) från Piteå men allra roligast var att se att det var med många barn denna gång. Bland annat var det fem barn ombord på Arcona 400an, 4 på  Linjetten 33an och 3 på Dehler 36an. Man kanske skulle fundera på att instifta ett pris för båt med lägsta medelålder?

Classic banan på 19 distans seglades. Vindutsikterna talade om NNO vindar ca 6 m/s. Det var definitivt svagare till att börja med men det friskade i slutet. Eftersom vi hade startbåt denna gång så kan man konstatera att alla gjorde en hyfsad start, bäst lyckades först startande Torbjörn Larsson på Accenten Canine och tilldelades därför ett ganska ”onödigt” pris, en Gill seglarklocka med startfunktion.

Vinden var ännu mer skiftande än vanligt på Karklöfaret och på Träsköfjärden, ideliga oberäkneliga vindskift hela tiden och lite byigt. Här gällde det att utnyttja dessa skiften och komma i takt. Den båt som verkade bäst på detta var definitivt A35’an Krut. Ombord på Dehluxe hade vi skaplig båtfart men hamnade lite i otakt med skifterna, sen gick genusaskotet lite överraskande av vilket ledde till två onödiga och långsamma slag. Efter fyrtio slag rundades Långrundet (äntligen måste jag säga då man agerade skotslav).Först runt var Linjett 33’an Alapocas följd av Snabb Joulen, Dehler 36an, Arcona 355an och A35an. Fotobåten rapporterade att på vissa båtar hördes skepparens kommandon  tydligare än på andras. Nä, det var inte Bosse stämma som hördes utan skepparen på Arcona 400’an. För ovanlighetens skull vred det inte emot på Västermöja fjärden utan det gick utmärkt att utnyttja nylonsegel, bra då det framförvarande båtarna båda seglade utan spinnaker. På Arcona 355an Ninja gjorde man en ganska märklig och tidsödande sättning, jag fick aldrig klarhet i varför. I övrigt var det enda spänningsmomentet om vinden skulle vrida och ge mer skärning så att Joule 44an Eva-Karin skulle få extra fart och att Krut skulle kunna hissa stora gennakern, men som tur var blev det rätt platt ner mot Södermöja.

Efter den odramatiska länsen rundade Dehluxe Södermöja ett par båtlängder innan Eva-Karin. Det blev upplagt för en rafflande kryss med tolv tuffa slag till upp mot målgången. Vi på Dehluxe njöt av att få köra aktiv bevakning på Eva-Karin och för en gångs skull ligga och skrota vinden för Frykberg. Det omvända har hänt allt för många gånger de senaste åren. A35’an Krut trivdes bra i den ökade vinden och gjorde en kanon kryss som belönades med att man lyckades passera Eva-Karin och knipa andra platsen efter Dehluxe.

Stor-Divan Divine kom in på fjärde plats och följdes av Arcona 355’an Ninja. Relativt ohotad sexa blev Arcona 400’an Sinkadus. En tät fight om 7:e-8:e plats tog Linjett 33’an Alapocas före Diva 35’an VivaDiva.

Mellan platserna 9 till 12 var det riktigt tätt igen och där drog Hanse 400’an Patrina längsta strået före Omega 34’an La Fleur, Elan 37’an Grappa och Trivsel Joulen Sea Spirit . Som trettonde i mål knappt 50 minuter efter, seglade Omega 28’an Sea Gul in. Sen blev det ett rejält avstånd ner till de två sista båtarna, Accenten Canine på 14:e plats och Sveakryssaren Ärtan på 15:e. Dessa två startade dessutom först så man fick definitivt njuta av vädret och seglingen längst tid. Även om seglingen tog drygt en halvtimma längre än beräknat blir det inte speciellt annorlunda på beräknat LYS. Däremot verkar det generellt som det större båtarna hade lite fördel denna dag.

Vi landade som vanligt i Österviken på Lökaö där matsponsorn Mikael Sköld från LSI dök upp i en gummijolle och senare även en catering firma som dukade upp maten. Xilinx hade som vanligt lastat båten med seglarsportdryck som man på ett förtjänstfullt sätt levererade till maten. Sol, mat och dryck i glada vänners lag, vad kan bli bättre. Tyvärr hade vi dock inte observerat att Canine och Ärtan inte hunnit in innan vi började förtäringen vid 18-tiden men de dök upp efter en liten stund och jag hoppas dom har överseende med denna malör.

Efter maten förättades först prisutdelning för Dedicated IC Sailing Trophy där Xilinx äntligen kunde lägga beslag på den eftertraktade första platsen följda av Texas Instruments och LSI.

Seglingsnestorn Frykberg tog därefter över prisutdelningen som började med en hel del diskussioner. Det hävdades att första båt i mål Dehluxe hade gått otillåten väg när man tagit gröna pricken vid Pålkobbs fyr på fel sida, men eftersom ingen giltig protest inkommit så avslogs denna sena ”protest” även om Bosse diskat ett antal båtar på 80-talet för samma tilltag. Skepparen på den vinnande båten råkade ju även vara enväldig kappseglingskommitté för dagen så chansen för diskning var obefintlig. Dessutom finns denna regel ej nedtecknade i de för dagen gällande banbeskrvningen eller seglingsföreskrifterna, så det så. En ytterligare förmildrande omständighet är att det finns det elektroniska bevis att pricken passerades i farledens riktning, se bild. Hur det var i ”real reallity” är kanske en annan sak 🙂 Definitivt står pricken längre norr och än i sjökorten. Djupet understeg aldrig 12 meter den väg Dehluxe gick. Men, för att undvika dylika diskussioner kommer troligen banbeskrivningen att uppdateras i framtiden.

Det blev även debatt om vem som verkligen förtjänade att vinna pris som årets totalsegrare, Tennfatet, går det till bästa båt eller bästa rorsman? Återigen oskrivna regler och kanske speciellt intressant i år. Dehluxe med resulatet (2+1=3) hade anmälts med olika rorsmän vår och höst (men rattades av Ellen båda gångerna). Tvåan i totalen Eva-Karin (5+3=8) var anmäld med Bosse som rorsman men styrdes av hans ena gast denna gång. Trean Divine (4+4=8) var anmäld med och hade defacto olika rorsmän vår och höst. Däremot total fyran Ninja (3+5=8) var anmäld och hade samma rorsman vår och höst därför gjorde man vissa högljudda anspråk på priset. Det reddes dock ut att numera gällde priset för bästa båt. Allt detta sinkade den så vanligt rappa och effektiva prisutdelningen, men Bosse snabbade på (?) och det hela var över på halvannan timme. Prisbordet bestod av Gill seglingstillbehör skänkta av ST Microelectronics som inte kunde deltaga denna gång, av en del sponsorpriser från LSI samt en hel del kvar sen tidigare år. Förutom skepparna fick alla deltagande barn priser. Hur vandringspriserna fördelades kan man utläsa i resultatlistan.

Däremot var det ingen som riktigt kvalificerades för familjepriset enligt Frykbergs regler utan i stället gick det till Linjett 33an Alapocas med två pappor och fyra småtjejer på åtta år och yngre. Pris för största haveri, rorkulten, gick denna gång till Sveakryssaren Ärtan som hade haft hål på sin Genua 2a.

Traditionsenligt skulle vinnande besättning kastas i, men det höll på att sluta olyckligt då Lasse Karlsson (som en av de ivrigaste ikastarna, se bild) drattade i själv och slog i huvudet mot klippan på botten men som tur var så förlöpte det väl. Det lustiga i sammanhanget var att han fick kommentarer i stil med ”vad vann du egentligen för pris som var tvungen att bada?” ganska karakteristiskt för stämningen på Frykbergs Race (eller kanske den intellektuella nivån?).

Diskussionerna och bortförklaringarna fortsatte in på småtimmarna tills sportdrycken till sist sinade. Det hela ramades in av en stämningsfull ljussättning från en nästan full måne. Den också nästan stämningsfulle arrangören kom ner i bingen strax efter ett tiden och hade inte riktigt räknat med att den ett och ett halvt årige gasten skulle vakna före sju på morronen.

Jättetack till sponsorerna LSI och Xilinx , det är verkligt uppskattat med mat, dryck och priser efter kryss med 50 slag ute på banan. Tack till ST för det finfina priserna och ett speciellt tack till TI’s Håkan Karlsson i start/mål/foto båten.

Undertecknad vill passa på att tacka sina gastar som för tredje gången deltog på min båt (förövrigt de enda tre gångerna man överhuvudtaget seglat) och därmed har ett perfekt resultat, tredje segern på raken för dem i ett Frykbergs race, det är nästan så att man blir skrockfull. Det var nog sista gången för min del som jag deltog med Dehluxe, nästa år är det planer på att segla blyfritt (eller med stöd hjul som vissa säger), kanske kanske kan man då få chans att vinna Ankaret för snabbaste båt runt banan!

Till sist ett stort tack till alla deltagare som står för den speciellt fina stämningen på dessa seglingar. Man borde nog även tacka SMHI eller vem det nu är som styr över vädret.

Preliminärt kommer nästa års seglingar nr 73 och 74 i ordningen att gå av stapeln 18 Juni kombinerat med (ESK) Ericsson Seglar Klubb’s vårrace och 27 Augusti med Dedicated IC Sailing Trophy. Man får kanske överväga höstdatumet för att undvika krock med andra mindre viktiga event. Alla uppmanas som vanligt att redan nu boka upp dessa datum och att se till att få med minst ytterligare en seglande kollega eller vän. Speciellt roligt vore det att se fler aktiva Ericsson anställda på havet (och gärna några flerskrovsbåtar!).

MVH Ulf Sjöström, SWE-14 Dehluxe

 


2009-06-19  Frykbergs 71:a Skärgårdssegling

Hej alla seglarvänner,
Frykbergs 71:a skärgårdssegling gick av stapeln 19 Juni. Det var inte meningen jag skulle ha varit med denna gång då jag var på tjänsteresa. Jag lyckades ta mej hem en dag tidigare än planerat och kom hem på fredag förmiddag. Efter en rejäl natts sömn +12 timmar bestämde vi oss att dra ut och segla väl medvetna om att vi inte skulle hinna till Grinda innan start, men med ambitionen att åka ut till Lökarö. Men när vi passerat Hästholmen vid Grinda såg vi ett antal bekanta båtar snurra innan start. Vi rullade in förseglet och satte motor i högsta fart och lyckades få reda på från Lars Karlsson på Hanse 400’an att man skulle segla 19nm banan. Av med motorn och ut med förseglet, vi startade strax efter Hansen som vi beräknade borde starta på LYS 1.29 utan spinnar dvs samma som oss. Efter några minuter hade vi passerat båda Joule 44orna och ropat till Bosse Frykberg att vi avsåg att vara med. Tur att man varit med förr. Vi hittar banan och vi kände igen de flesta deltagande båtarna även om det glädjande nog var några nya med.
Som sig bör var vädret väldigt bra med ganska svag NO vind, dvs kryss upp till rundningen av Långgrundet. Vi hade bara vita semester genuan på och detta förvirrade säkert några av de andra deltagarna som först inte kände igen Dehluxe. Kryss är Dehluxe’s favorit förhållande. När vi tagit oss upp till Långgrundet hade vi bara en båt före oss, Arcona 355’an Ninja och den stora stygga Arcona 400’an Marinda strax bakom oss. Vi kopplade spinnaren och föll av trodde vi, men det vred emot hela tiden och till slut stod det klart att det inte skulle bli nylon ner till Södermöja. Vinden dog ut totalt, hela fältet komprimerades och Dehluxe lyckades ta sig fram i ledning för en kort stund. Sen fyllde det på med SO vind, sjöbris tror jag det heter på fackspråk. Mera kryss alltså, inte helt fel för Dehluxe men tyvärr även rätt för Dammborg på Arcona 400’an som sakta men säkert drog ifrån ner till rundningen av Södermöja. Vi gav dock inte upp då vi i liknande förhållanden lyckas spurta ifrån Marinda för ett antal år sedan i skarp spinnaker gång upp mot målet. Vi lyckades för en kort stund ta oss förbi på Östermöjafjärden men tyvärr hamnade vi precis i lä om Marinda’s stora spinnare som drog ifrån igen. Någon andra chans fick vi inte då det vred emot i slutet och vi fick plocka ner spinnaren bakom båten.
Enligt uppgift så fick alla spinnaker båtar samma problem och vissa som lyckades rulla fast spinnaren när man rullade ut genuan fick ännu mer problem. Ninja gjorde tydligen en spektakulär nertagning enligt Diva 451’an som låg strax bakom.
Nåväl, vi tog oss i mål ca 15 sekunder bakom Arcona 400’an Marinda som för dagen styrdes av Dammborg junior, Fredrik. Stort grattis. På tredje plats kom Arcona 355’an Ninja med Jonas Henriksson, följd av Diva 451’an Divine. Som femma tog sig seglingsnästorn Frykberg på Eva Karin i mål. Därmed vann han även Joule 44 klassen med god marginal, ordningen är återställd efter höstens malör då Bosse vallat bort sig. Enligt uppgift har Eva Karin vallats om med bättre grejor till denna säsong.
Tyvärr har jag inte koll på vad som hände längre ner i fältet, det får ni läsa i resultatlistan. Det blev ganska utdraget och låg LYSarna hade det kämpigt. Kämpigast blev det för Rival22 Lotta III med Björn Lind som till slut fick stänga grinden. Höstens skräll, Helmsman 26’an Rosen med Anders Jansson klarade sig precis från detta.
Eftersom man lovat hyggligt med SSV vind fram på morgontimmarna så la vi oss på södra sidan i Österviken på Lökarö. 4-5 båtar nådde in till land, resten av de 19 båtars starka flottan fick använda dessa som landgångar.
Vid åtta tiden kom prisutdelningen igång, efter att det flesta hunnit grilla. Vi såg med stor spänning fram emot detta då vi inte visste om vi fått godkänt för vår chansande av starttid. Men det visade sig att tävlingsledningen var på bästa humör och godkänt att vi startat inom en minut från det vi borde startat men då hade Bosse tydligen räknat med 1.30 i LYS för Dehluxe, det ska bli intressant att se resultatlistan.
Fredrik Dammborg fick en hel hög med vandringspriser för bästa outsider, snabbaste båt, snabbaste kölbåt, snabbast på LYS. Vi på Dehluxe fick också en drös med priser, bästa Ericsson båt, bästa familj, bästa kvinnliga rorsman och en pokal för vinnare av Ericsson seglarklubbs vårrace som sammanfaller med Frykbergs skärgårdssegling. Allt detta till stort förtret för Jonas på Ninja som annars hade tillskansat sig dessa priser (troligen dock inte bästa kvinnliga rorsman) om vi inte dykt upp oanmälda. I övrigt bestod prisbordet denna gång av priser från ESK i form av Ericsson racing team klädesplagg, kepsar och modellbåtar samt ett pris från Absolut (dock ej drickbart). Far och son Dammborg fick hjälp att ta sig ett dopp i det inte helt varma vattnet i viken.
Kvällen avslutades med en hel del eftersnack och intagande av medhavd seglarsportdrycker. Det allra sista som hände var att någon rökte ett äpple i en stor medhavd vattenpipa. Vilka nymodigheter!
Det var riktigt roligt att konstatera att trenden har vänt och att vi är fler båtar igen, 19 stycken som fullföljde. Detta lovar gott inför höstens segling lördagen den 28 augusti, då vi även har ett antal leverantörsbåtar med som seglar om Dedicated IC sailing Trophy. Som vanligt kommer vi att bjudas på mat och seglardryck. Även denna gång från LSI och Xilinx. Jag hoppas även på att få se ett antal extra Ericsson besättningar komma till start, det vore inte omöjligt att sikta på 30 båtar. Jag har försökt att få Hundai Cup och Datacom Cup att flytta sina regattor till en annan helg, oförskämt att lägga dessa så att det krockar med Frykbergs!
Vi syns helgen 27-28-29 Augusti.
Ulf Sjöström, SWE 14, Dehler 36 JV , Dehluxe


2009-08-22  Frykbergs 70:a Skärgårdssegling

Hej alla Seglarvänner

Här kommer återigen ett referat från Frykbergs skärgårdssegling.

Denna gång var det den 70:e seglingen, helt fantastiskt hur många det blivit. Trots det trista vädret på Lördag fm kom 23 båtar till start av 26 förhandsanmälda, riktigt roligt (och ingen utnyttjade bra-väder-garantin). Vädersajterna på nätet var långtifrån eniga kring vindprognoserna, SMHI utlovade S-SO 9-13, Foreca något mindre och från SV och Sailplanners detaljerade prognos talade om ca S-SV 2 hela dagen. Efter en hel del dividerande fram och tillbaka beslutades om att segla enligt tabellen med lägsta vindstyrkan 1.5-3 m/s. (Detta kom att visa sig vara lite fel).

Som vanligt släpptes de första ”hararna” iväg 11.00, några av dem skulle visa sig extremt svårfångade. Det blev undanvinds start och ca halva fältet hade valt färgglatt nylon denna dag, det piffade upp i den annars gråa regntunga omgivningen. Vinden låg på från SV och varierade rätt mycket från ca 2 till 6 m/s. Inget dramatiskt rapporterades in från seglingen, den kom att handla mest om att segla i linje efter varandra och utnyttja båtens fart för omkörningar. Inte ens skärningar blev det då kombinationen banans sträckning och vindvriden gjorde att man låg väldigt nära det optimala vinklarna, i alla fall för Dehluxe. Det blev inte det minsta kryss och kanske 70% undanvind, inte riktigt vad som avspeglar sig som grund för LYS’talen, men i fjol höstas var det tvärtom och 70% kryss, så det jämnar väl ut sig i längden.

En som verkar ha tappat formen är nästor själv Bosse Frykberg på sin Joule-44-look-a-like Eva Karin. Han seglade vi om redan på början av Karklöfaret där han verkade ha lagt in handbromsen. Han blev inte ens bästa Joule 44 i denna tävling, vilken tur för Bosse att han varit så ödmjuk tidigare kring Joule 44 resultaten 😉

Efter att Träsköfjärden passerats och rundning gjorts uppe vid Långgrunden blev det dax för att gå söderut på Västermöjafjärd. Men det blev ingen action där heller, sträckbog ner till Södermöja med något lite slack i skoten. Några som inte observerat att det var bidevind var herr och fru Mellström på Omega 34 La Fleur, man körde på med nylon hela vägen, för jobbigt att byta segel var förklaringen, uppenbarligen fungerade det. Slöfock har man hört talas om men slö-genacker?

Slutspurten upp på östra sidan om Möjan blev lite roligare, solen hade börjat skina, varmt i luften, mycket nylon i vädret, vinden lite mer mot tvärs och många tajta fajter. Hela behållningen för oss på Dehluxe blev kampen mot Jan Olausens Diva 35’a Viva Diva som vi la spinnaker-skugga på och passerades ca 20 m innan mållinjen och knep femte plats med 2 sekunders marginal! Riktigt kul. Det blev även sekundstrid mellan Omega 34an La Fleur och Arcona 355an Ninja, skilda meningar om vem som var först, men efter seglingskommittens grundliga efterforskning så fastslogs att Omegan var 1 sekund före.

Båtarna rasslade in i små klungor med ca 5 minuter mellan grupperna. I den viktiga leverantörs-kampen i Dedicated IC Sailing Trophy tog, ”ST familjen” (ST Microelectronics, ST-Ericsson, Numonyx och Ericsson besättning) på Sun Fast 37an Grand Cru med Leif Persson vid rodret, hem priset på totalt 9:e plats just före Giles Peckham och Xilinx på A35’an Krut. Mitt emellan dessa placerades sig Stefan Engström på den nya stiliga Swedstar 370’an High Five. Bortförklaringarna var många från Xilinx, fel färg på Nylonen rött i stället för blått bla (Assymetriskt istället för Symmetriskt). Xilinx överraskade stort med ny strategi och seglar på samma båt som förra året!!! Man hade även förstärkt sin besättningen med ytterligare internationell besättning.

Vem vann då?

Jo det gjorde en av hararana som startade med LYS 1.00, Anders Jansson på Helmsman 26, Rosen. Strongt gjort av Anders som seglade ensam denna gång och utan spinnare. Han var riktigt ohotad hela vägen. Han grundlade segern i början och befann sig i höjd med Måsgrundet på Träsköfjärden när sista hög LYSarna startade. Segermarginalen blev nästan 10 minuter. Han vann även familjeklassen eftersom han seglat ensam. Tvåa kom Torbjörn Dahl på X332’an Prefix, man hade riktigt välvallat denna dag och blev även snabbaste båt runt på scratch (nesliga 18 sekunder före Dehluxe hur man än räknar, och tro mej jag har försökt räkna på många sätt då det ligger lite prestige oss arbetskollegor emellan), Prefix var även första båt på beräknat LYS. Tredjeplatsen i seglingen knep en annan ”hare” Anders Yveborg på Omega 28’an Seagul. Jättekul med två låg-LYSare på pallen. Årets bästa seglare totalt i vår och höst race blev Robert Gustavsson efter sin fjärde plats på Albin Alphan Milou.

Den nya Omega 10 metre Amalia med Johan Granath vid rodret gjorde en fin-fin segling utan spinnaker, gick som en ”skållad råtta” i den lätta undanvinden, där man skar ganska aggresivt, man slutade 7’a. Skönheten kan beskådas på http://www.10meter.se/index.php där det även finns en del fina bilder från racet.

På en fin åttonde plats kom en förstagångs deltagare Karin Persdotter-Eberg på en Sveakryssare, Ärtan.

I leverantörsklassen tog fjolårsvinnaren Patrik Norrgård från TI på Arcona 400’an Sinkadus hem tredjeplatsen följd av Lasse Johansson från IBM på  Dragonfly 920 Extreme Draken. Kampen om sistaplatsen i både DIST och totalen kom att stå mellan Hans Hållander och LSI i deras inlånade  ”olivgröna Beason 31’an med bruna ränder” (vilken udda färg kombination!) och Ulf Orrebrink från Lattice på Bavaria 37’an Liv. Även om Lattice körde med en fräckis och tjuvstartade med drygt 21 minuter så hjälpte det föga och LSI var klart före. Så Ulf med med sin delvis internationella besättning fick äran att stänga grinden. (Justeras målgångstiden med den tjuvade tiden är de faktiskt för sent ute för att ens få Grinden, men det bjuder vi på.)

Vi samlades enligt tradition i Österviken på Lökaön, i det rådande kanonvädret glömde man lätt bort förmiddagens regn. Vid 18-tiden kom en motorbåt med personal in och dukade upp ett helt fantastiskt matbord.

Detta var arrangerat av LSI och Mikael Sköld som tyvärr själv låg hemma sjuk. Xilinx hittade seglardryck, i kölsvinet? på sin Archambault 35a, som man bjöd på. Prisutdelning förättades av undertecknad för Dedicated IC Sailing Trophy och sedan av Herr Frykberg (det blev ett tufft tidschema att hinna med så många i resultatlistan innan mörkret föll). Bosse var mer blygsam än vanligt när det gällde den egna insatsen och pratade mest om gamla tider och om förträffligheten av båttypen Lady Helmsman  (konstigt, för det var inte med en enda Lady denna gång). Till prisbordet bidrog många, ST, TI, Xilinx, Lattice, Lars Karlsson och speciellt Lasse Johansson från IBM som fixat ihop en hel drös med priser. Jag hoppas jag inte glömt någon, jag hann inte riktigt vara med, tack hur som helst.

Ett nyinstiftat pris, en handmålad modell av Grönskärs Fyr, för snabbaste kölbåt vanns av Torbjörn Dahl. Detta pris var skänkt av den blyfria båten från IBM som ville gardera sig i fall man själv skulle ha vunnit Ankaret för totalt snabbaste båt som man gjorde i höstas.

Till Rorkulten för värsta haveri var det svårare att hitta kandidater, men på Albin Alpha’n hade man sönder ena beslaget på spinnacker bommen och det räckte för att ta hem priset denna gång.

Då vinnaren fått bada fortsatte eftersnacket fram till småtimmarna då bortförklaringarna blev allt sämre och sämre. Det fanns även chans till vickning då maten och dryck stod framme hela tiden. När man sen yrvaket tittade upp ur sin båt på morronen var allting snyggt bortstädat, inte ett spår av festligheterna. Hustomtar på ön? Knappast, jag misstänker att LSI på något sätt ordnat även detta.

Eftersom första båt gick i mål ca en timme innan stipulerad tid så är det lite intressant att titta på ett beräknat resultat vilket man kan utläsa i separat sida i resultat dokumentet. Helt klart var hög-LYSarna lite missgynnade av att seglingen gick på för kort tid men jag tror även att de sist startande gruppen av båtar tidvis hade aningen sämre vind. (I alla fall vill jag tro detta då jag inte har någon annan bortförklaring). Som sagt, Torbjörn DahlPrefix var först på beräknat före Anders JanssonRosen med undertecknad en bra bit efter på tredje beräknade tid. Man hittar även omkastningar längre ner på listan. MEN detta är helt hypotetiskt då först i mål gäller på denna tävling, men någon kan ju alltid finna lite tröst i denna lista.

Nästa års seglingar kommer att äga rum först på våren Lördagen 19 Juni då kombinerat med Ericsson Seglarklubb’s Vårsegling och på hösten Lördagen 28 Augusti kombinerat med Dedicated IC Sailing Trophy. Låt oss forsätta med den positiva trenden med ökande deltagarantal. Om varje båt som deltog denna gång tjatar på en kollega/seglarvän som kommer med så blir vi ju faktiskt dubbelt så många, och sen är det ju bevisat att ”hararna” kan vinna så man behöver ingen jätte racer för att vara med.

Stort tack till sponsorerna Xilinx och LSI, samt till alla som bidrog till prisbordet, och inte minst till alla som deltog.

Frykbergs Skärgårdssegling är en tillställning där vi har kul och visar hänsyn till våra båtar och till varandra, på Västkusten verkar man ha andra prioriteringar, se nedanstående klipp från förra helgens Tjörn Runt. http://www.youtube.com/watch?v=z1s4qoYKCqM&feature=player_embedded

Förslag på förändringar och förbättringar emottages tacksamt. Vill man säkerställa att man hamnar på distributionslistan för Frykbergsrace gör en intresseanmälan på hemsidan.

Med vänliga seglingshälsningar

Ulf Sjöström, SWE 14, Dehler 36 JV , Dehluxe


2009-06-06  Frykbergs 69:a Skärgårdssegling

Denna seglingen har följande sponsor:

 

Assistera – konsultmäklaren som förstår både människa och teknik

  • Assistera är en renodlad konsultmäklare som erbjuder ett stort antal skickliga och erfarna konsulter.
  • Vi är preferred supplier hos många stora bolag.
  • Vi växer mycket kraftigt och har idag ca 400 konsulter i uppdrag. Vår leveransförmåga är erkänt hög och med bra pris/prestanda.
  • Vi erbjuder alltid den bästa konsulten istället för den lediga, då vi ej har några egna som ”sitter på bänken”.
  • Vi är ett mycket kostnadseffektivt alternativ, där ni får mycket konsult för pengarna då det mesta av arvodet går direkt till konsulten.
  • Vi har konsulter inom alla discipliner inom inbyggda system och IS/IT, t ex projektledning, CM, mjukvaruutveckling (allt från DSP och uppåt), hårdvaruutveckling (allt från ASIC och uppåt), I&V.
  • Vi har ett stort nätverk på drygt 2000 kvalitetssäkrade konsultbolag i Sverige och vi har dessutom ett stort internationellt nätverk.
  • Vi kan även leverera konsulter som normalt är svåra att hitta i Sverige eller Europa, via vårt internationella nätverk, t ex ASIC designer, DSP programmerare, RF designers, lager 1&2 designers etc.
  • Våra konsulter kommer mestadels från enmans- och fåmansbolag och vi har en liten, flexibel och kostnadseffektiv organisation.
  • Vi har seniora säljare med stor branschvana.

2008-08-26  Sammanfattning från Frykbergs 68:a Skärgårdssegling

Hej alla glada seglarvänner,

då var Frykbergs 68:e skärgårdssegling avklarad samt den första i en lång rad av Dedicaded IC sailing Trophy. Det är dax att skriva en liten sammanfattning, denna gång sker det i ett SAS plan över Atlanten 🙂

Givetvis stämde den tyska väderprognosen och vi fick suveränt väder både Lördag och Söndag. (Fredag kväll var sisådär.)

Sexton båtar kom till start varav sex seglade i leverantörsklassen, två från IBM, en från Xilinx, Texas Instruments, Mentor Grapichs och LSI.. (Jag räknar inte in Absolut från V&S i preffered suppliers, inte än i alla fall). Eventets sponsor Xilinx gick för första gången ner i båtstorlek men man dök upp i det allra senaste i kappseglingsväg, en IRC optimerad Archambault 35a.(Otur att vi seglar LYS och inte IRC) Som vanligt domineras startfältet av stora snabba båtar, två Rival 22:or fick agera harar sedan var det ett stort steg upp i storlek till nästa båt.

Vinden var NO 2-7 m/s vilket gav ett upplägg med mycket kryss, ingen halvvind men en del slör. Väldigt få valde att starta med spinnacker, bortförklaringarna var många, bla att man inte hittade gajarna.

Som vanligt var det svag vind vid starten och på Karklöfaret för att sedan tillta på Träsköfjärden. Många tuffa kryssdueller utkämpades, dock skenade en viss X 332:a iväg och rundade först vid Långgrundet. Kämpigast på Kryssen hade nog stor Divan Divine som fick skota sin stora gena på backstagswinchen sedan genuawinchen lagt av. På en annan av båtarna Arcona 400’an Sinkadus gick bomuthalet sönder så man fick ta ett rev. I övrigt rapporterades inga större incidenter in förutom sko överbord från Eva Vreede’s Scanmar 35’an Louise 2. Det var tydligen en fin sko men man vände inte om, tävlingsinriktade som man var. Undertecknad höll faktiskt på att ramma skon lite senare men vi hann inte plocka upp den.

På Möja Västerfjärden fick de få tappra spinnackerseglarna vädra nylonet vilket gjorde en del omkastningar i fältet. Jag lärde mig en ny sak, koppla inte hornen på spinnaren genom mantåget, den står inte bra då. En icke nylonbåt gick kanske allra bäst på undanvinden, Snabb-Joulen med sin automatspirade fock gick som en oljad blixt (lightning Bolt) kanske inspirerad av OS.

Efter rundningen av Södermöja blev det åter kryss med många täta kamper. Undertecknad fick segla i skrotvind bakom Joulen hela vägen upp till målgången, Seglingsnestorn Frykberg visade denna gång upp en vattentät strategi för att bevaka bakomvarande båt utan att använda sig av slamdunk . Jag kan skriva under på att det är hårt att ge sig in i slagduell mot en båt som har ett självskotande arrangemang då man har en 49 m2 genua och underdimensionerade winchar. Totalt blev det 49 slag denna dag enligt GPSen och det kändes i armarna.

Överlägset först i mål med nästan 8 minuter marginal blev X33’an Prefix med Torbjörn Dahl. Joule 44’an Eva Karin med Bo Frykberg och ”familj” tog andra platsen före Dehler 36’an Dehluxe med undertecknad som var endast 10 sekunder före Arcona 400’an Sinkadus med Patrik Norrgård som blev först i den ärorika leverantörsklassen.

(En lustig iakttagelse så var tre av de fyra toppbåtarna mörkblåa och seglade med missfärgade segel, färgen kanske har betydelse.)

Jan Olausen på Diva 35’an Viva Diva tog en säker 5:e plats. Sen var det ganska tätt mellan en grupp båtar där Janne Björk på SunFast 37an Simone drog längsta stået före sponsorn Giles Peckham och Xilinx på A35’an Krut följd av Jonas Henriksson på Arcona 355’an Ninja. Sen blev det lite större avstånd mellan båtarna, se bifogade resultatlistan. Däremot blev det en hård kamp om grinden som ”vanns” av Rival 22’an Lotta III och Björn Lind (som verkar gilla detta pris), han var endast 16 sekunder bakom Thomas ”Bavaria Kungen” Lundgern på Bavaria 33’an Bavaria.

Diva 45’an Divine fick bryta sedan man renoverat vinchen på undanvinden men nu gick halshornet på Genuan i stället (Hände tydligen även på på Scanmar 35’an Louise 2 som dock inte bröt).

I det stora hela blev seglingen rättvis, det skiljde bara drygt 13 minuter från stipulerad tid och första båt. Dock var det nog fördelaktigt med båtar som kryssade bra denna dag. Beräknat LYS ger del omkastningar framförallt på nedre delen av resultatlistan, men detta är bara av akademiskt intresse då först i mål gäller.

Det blev en riktigt fin myggfri kväll med suverän utspisning anordnad av Xilinx och prisutdelningar och osedvanligt många bad. Torbjörn Dahl med besättning åkte i som sig bör. Frykberg fick bada då han vann priset för bästa seglare för året (Tennfatet) och eftersom han även korpat åt sig familjepriset (Ratten) (vi fick en lång utläggning om att det räcker att vara han och hon ombord för att vara familj, alltid lär man sig något nytt) fick hans nya tillfälliga ungerska familjemedlem bada. Patrik Norrgård åkte i då han vunnit Dedicated IC Sailing Trophy, men varför man slängde i vår mycket sympatiske brittiske sponsor Giles Peckham från Xilinx förstod jag aldrig. Han delade ju till och med ut ett försoningspris för att Britterna seglat bort både en OS medalj och gjort ett givet guld till brons för Sverige i OS seglingarna.

Övriga vandringspriserna då? För bäst på beräknat Lys (Sofia af Sandhamn) och bästa Ericsson (Dorade) gick till Torbjörn Dahl, bästa outsider (Klockstapeln) gick till Patrik Norrgård, snabbast runt banan (Ankaret) till Jan Thörnqvist på DragonFly 920 E, Draken. (En lustig?! detajlj är att undertecknad gjort snart 20 Frykbergsseglingar men har aldrig varit snabbast runt banan utom denna gång med hela 5 sekunders marginal bland kölbåtarna, då är det givetvis med en flerskrovs båt just vid detta tillfälle och vinner priset med drygt 12 minuters marginal). Björn Lind fick återigen stänga Grinden.

Ett stort tack till sponsorn Xilinx som år efter år ställer upp med catering mat och seglingssportdryck på ett mycket bra sätt. Det är även imponerande att se hur bra man städar berget varje morgon, själv hinner jag sällan vara med på denna övning. Jag vill även tacka övriga som bidrog till prisbordet, IRnova, Texas Instruments, IBM, och Mentor Graphics, jag hoppas jag inte glömt någon.

Jag tyckte det var kul att se att vi vände tendensen med färre startande båtar från i våras. 6 Leverantörer, 8 Ericsson (6 aktiva) är bättre än på länge. Seglingen återkommer till våren, lördagen den 6 juni och höstens segling seglas lördagen den 22 augusti. Dedicated IC Sailing Trophy ska jag försöka hålla liv i men från själva Frykbergs skärgårdssegling sa jag upp mig i fjol. Kolla den eminenta hemsidan då och då www.proara.se/Frykbergs så dyker kompletta resultat från årets seglingar. Vi tackar speciellt för de fina bilderna som Johan Granath har bidragit med. Det har varit ganska skralt med upplagda bilder från seglingen på senare år.

Seglingshälsningar från SK 945 över Grönland. Ulf Sjöström


2008-06-07  Sammanfattning från Frykbergs 67:a Skärgårdssegling

Hej alla glada seglarvänner

Jag fick hedersuppdraget att skriva ett referat från helgens segling, den 67:e Frykbergs skärgårdsseglingen. Denna gång blev det ett tangerat rekord med bara sju båtar till start, detta har inte hänt sedan den allra första seglingen då det kom just sju båtar till start. Deltagarantalet växte därefter upp till början av åttiotalet då man nådde upp till 55 båtar. Sedan dess har det sakta men säkert sjunkit och är nu nere där det började. Om man är optimistisk lagd, vilket är ett karaktärsdrag för varje sann seglare, inser man att det kommer att växa igen för att nå ca 55 båtar 2015.

För att fira detta kommer höstens segling att bli lite extra festlig. Xilinx har lovat att dyka upp som sponsor igen, med mat och dryck (och stor snabb segelbåt). Fler Ericssonleverantörer inom halvledarområdet kommer också att dyka upp och man kommer att segla om ett nytt pris, Dedicated IC Sailing Trophy. Med detta så hoppas i alla fall jag att vi får med fler Ericssonbåtar och seglare till den 68:e Frykbergs Skärgårdssegling den 23 Augusti. Seglingen kommer givetvis att vara öppen som vanligt för alla Ericssonseglare, fd Ericsson, leverantörer, tidigare deltagare, aktieägare i Ericsson, fd aktieägare i Ericsson, etc, etc. Undertecknad kommer att göra ett tillfälligt inhopp i kappseglingskommittén.

Så till några ord om själva seglingen. Efter sedvanligt dividerande och förhandlande vid skepparmötet beslutades om att köra den klassiska 19 nM banan. Ingen båt chansade att starta med spinnaker denna gång, vilket senare visade sig att vara klokt. Ett antal båtar valde fock i stället för genua vilket var mindre klokt då det aldrig blev de utlovade NO 8-12 m/S. Vinden blev betydligt beskedligare, givetvis NO på Träsköfjärden, O och sedan SO på Västermöja fjärden för att sen vrida tillbaka mot svag ONO. Bara kryss eller väl inskotad sträckbog hela banan runt. Vädret visade sig från sin allra bästa sida, helt enligt reglerna för denna skärgårdssegling

Trots det begränsade startfältet fick vi en mini-klass i seglingen mellan två Joule 44:or. Det visade sig dock att en av dessa båtar hittar runt på banan alldeles för bra, sen verkar den vara trimmad. Den andra Joulen verkade mer satsa på trivsel än på stress, vilket borde beivras på ett bättre sätt på detta event. Hädanefter kallar vi dem Snabb-Joule och Trivsel-Joule i texten

Efter starten blev det sträckbog upp till Högholmen med sedvanligt stiltje, några slag på Karklö-faret, massor av kryss på Träskö-fjärden upp till rundningen vid Långgrundet

Det mesta gick ganska odramatiskt till med en hel del interna kamper. Den stora Divan (med extra ungdomsbesättning) kom igen efter en lite sämre start och det blev rena Match-racingen mellan dem och Snabb-Joulen hela vägen runt. Det förekom tydligen avancerade manövrar man bara hört talas om från Americas Cup, slam-dunk. Perfekt lagd av Joulen enligt redaren Frykberg him-self. Mindre perfekt enligt besättningen på Divine som hävdade att man fick panik-gira för att ej göra ett besök i Bosses sittbrunn. Vem som har rätt får vi väl aldrig riktigt veta, (det lades förvisso in en protest efter kappseglingen som seglingsledningen Frykberg aldrig riktigt behandlade). Vi på den mörkblå Dehlern (med svartare segel än vanligt) lyckades runda Långgrundet som första båt men var inställda på att utan spinnare så skulle nöjet vara kort på Västermöja-fjärden i halv-vinden mot de betydligt större och längre båtarna. Det lyckades bättre än förväntat men Södermöja rundades med de 3 tätbåtarna inom ca två båtlängder.

Möjafjärden bjöd inte på någon större dramatik, mer än att vinden mojnade ännu mer och vred emot till sträckbog och Divine med sin stora genua och nya ”vitklädda” storsegel segade sig sakta men säkert ifrån. De hade som sagt piggare besättning än vanligt och detta kan ha varit en avgörande faktor. Strax efter fyren tog sig även Joulen förbi i lä, (ytterst frustrerande). Strax innan målgång vid Oxkobb blev det dock lite dramatiskt igen, i alla fall kring andraplatsen då vinden behagade vrida tillbaks mot NO igen och olika mycket för olika båtar. Diva 45’an Divine knep en ganska säker seger medan det blev en slutgiltig slagduell på upploppet som snabb-Joule 44’an Eva Karin gick segrande ur mot den ”lilla” Dehler 36’an Dehluxe. (Dehluxe fick i alla fall trösta sig med att vara före på beräknat LYS men det räknas ju inte i denna segling). Som Fjärde båt kom grabbarna på Arcona 355’an Ninja. Trivsel-Joule 44’an Sea Spirit kom in härnäst, strax följda av Omega 42’an Tindra. Denna gång blev det Rival 22 Isis som fick stänga grinden, man trivdes bättre i de friska vindarna i höstas. Avståndet mellan första och sista båt blev inte större än ca 40 minuter. Första båt var ca 40 minuter senare än stipulerad målgångstid.

Kvällen avnjöts som vanligt i Österviken på Lökaö med prisutdelning på klipporna. Snabbaste båt, bästa outsider, snabbast på LYS gick till segrarna på Divine. Bosse tog hand om priset för bästa Ericsson båt, Dehluxe fick pris för bästa familj och bästa kvinnliga rorsman. Rivalen fick ta hand om Grinden. Hela besättningen på Divine klädbadade som sig bör. Regattabalen hölls i sittbrunnen på Arcona 355’an, (konstigt hur många som ryms i en sittbrunn).

För att vända på trenden så uppmanas alla att redan nu planera in höstens segling, den 68:e Frykbergs Skärgårdssegling den 23 Augusti. Xilinx blir sponsor. Det kommer att seglas om en ny trofé mellan leverantörerna. Det kommer att bli suveränt väder och myggfritt (nåja man kan önska i alla fall). Ingen startavgift och garanterat trevligt.

Låt oss försöka bli fler Ericsson båtar än outsiders (denna gång var vi tre mot Vin&Sprits tre båtar) Alla som värvar minst en båt till får 50% rabatt på startavgiften och 25% bättre vind 🙂

Mvh Ulf Sjöström


2007-08-25  Sammanfattning från Frykbergs 66:a Skärgårdssegling

Hej mina seglarvänner,

Nu när herr Sjöström har kastat in handduken vad det gäller arrangörsskapet och även deltagandet så ska jag knåpa ihop lite fakta från skärgårdsseglingen.

Ett STORT TACK till IRnova, Interfleet och Ericsson Seglare för de skänkta priserna.

Vi är kanske den kappsegling som har arrangerats flest gånger i skärgården åtminstone den sexigaste med dubbelsexor i ordningstalet.

På skepparmötet blev det lite av huggsexa efter lämpliga Lystal. Det skulle bytas fram och tillbaka så arrangören blev nästan konfys.

Vädret var lite exceptionellt bra för snabbseglande båtar. Vinden låg på 8 – 13 m/s med byar närmare 15 m/s och den gynsamma vindriktningen sydväst till väst sydväst. Alltså laddat för rejäla maxfarter på Classicbanan som sträcker 19 nM.

I årets Höstsegling var det flera fartrekord som slogs. Seglingen blev den snabbaste på mannamine. Banan seglades med en medelfart av över 7,8 knop för vinnande båt. Flera båtar låg också över 7,5 knop och ingen under 5,3 knop i medelhastighet oavsett storlek på båt. Vad det gäller rekord har vi aldrig haft tre båtar på samma tid som det blev denna gång på tredje plats. Därför blev det mycket trångt på pallen med fem rorsmän. Det är hårt så att det förslår.

Farten tog ut sin tribut för Shark – 24an med Håkan Magnusson som skeppare. Han fick bryta på grund av roderhaveri. Även Björn Lind på Rival – 22an fick ett avgörande haveri med brustet storfall, men kunde komma haltande för genuan i mål.

Om man ser på beräknad tid blev det fördel för båtar med lågt lystal i förhållande till båtar med högt lystal. Det beror på att de konstanter som man har att välja på från Svenska Seglarförbundet inte räcker till när det blåser hårt och det bara är öppna bogar. Vi valde den högsta vindstyrketabellen men den räckte inte till.

När segraren skulle få göra det traditionella segerbadet ville Jonas Henriksson gärna vara med i vattnet så han blev också islängd. Anders Jansson gast på segrande båten, gick frivilligt ned till vattnet flera hundra meter från segrande båten. Givetvis fördes skepparen med milt våld till samma ställe och blev ikastad. Simturen blev en pärs med kläderna på innan vi tog oss upp på båten igen.

I anslutning till trevligt seglingssnack avslutades kvällen med att vi studerade stjärnorna mot en stjärnklar natthimmel och fick se en hel del satelliter korsa himlen.

Ladda upp under vintern och kom igen till den 67:e Skärgårdsseglingen. Vi seglar vårseglingen lördagen den 7 juni 2008 och höstseglingen blir lördagen den 23 aug.

Sponsorer är alltid välkomna med små eller stora bidrag. Alla bidrag mottages lika tacksamt.

Mvh Bosse Frykberg redare och rorsman på Joule – 44:an Eva Karin


2007-06-09  Sammanfattning från Frykbergs 65:a Skärgårdssegling

Hej (igen), även om jag lämnat över rodret för att arrangera kappseglingen till Herr Frykberg så får jag i alla fall vara med på ett hörn att skriva om seglingen.
Sponsor denna gång, liksom de senaste 4-5 vårseglingarna var återigen Xilinx. Denna gång dök man upp i en ännu större båt, en Salonas 45’a med djupgående 2.50. Undrar hur man tänker? Man har gått från motorbåt, till Hans Hållanders Linjett 35 till Sun Odysses 37 till Bavaria Match 42 till Salona 45, har man fått galopperande storhetsvansinne? Var man ute efter ännu mer djupgående för att plocka upp ännu fler ankartampar? Vad kommer man med nästa år? En VO 70:a? Vi får väl se.
I alla fall så blev det 3 båtar med med 44 fot eller längre i startfältet, det måste nog vara ett sorts rekord.
I övrigt var det lite färre båtar än vanligt, 10st, som kom till start. Det känns inte helt bra, det borde vara fler som kan vara med. Kanhända krockade seglingen med en del skolavslutningsaktiviteter. Hur många fick egentligen inbjudan? (Ett av överlämningsproblemen är mail-listan).
Nåja, efter skepparmötet, som denna gång styrdes upp hårdare än vanligt, inget snack om nya banor här, så beslutades om Classic banan och start enligt 1-3m/s med ideal tid 16.35 för målgång. Väderinstituten rapporterade om bra utsikter för vind, dock från lite olika riktningar mellan SMHI och Foreca. Verkligheten blev svag ostlig vind med sedvanliga lokala ”Doldrums”. Vinden började från O och vred mot NO tillbaka till O och SO och slutligen NO. I sin iver att kunna vinna så många vandringspriser som möjligt anmälde Herr Frykberg en kvinnlig rorsman på Eva-Karin nämligen Sara Ulfsdotter. Jag tror det var många med mej som var skeptiska mot att Herr Frykberg verkligen skulle lämna ifrån sig pinnen när det kom till kritan, men det visade sig att vi hade helt fel.
De mindre båtarna startade i nästan obefintlig vind. Vinden tilltog till lite mindre obefintlig efter hand (2-4 m/s) men de första hararna (eller kaninerna, Canine med Torbjörn Larsson) hanns ifatt redan i slutet på Karklö-faret om jag är rätt underättad. Träsköfjärden blev en enda lång kryss sträcka med förvånansvärd stadig vind i både riktning och styrka. Många intressanta kryss-dueller förekom, men i slutändan innan rundningen av Långgrundet mojnade vinden med kompression av fältet och omstart. Dock smet en lång båt runt hyfsat före alla andra, på håll såg det ut som en Joule 44:a, (vi kallar denna båt för ”Joule look-a-like” i fortsättningen).
Undertecknad hade, som vanligt, gjort ”misstaget” att anmäla sig med spinnare och hoppades på få tillräckligt öppen vind på Västermöja fjärden, men icke, vinden var 5-10 grader för lite åt nord. I stället vred det emot mot SO. Stor-Divan Divine kom i stället rusande akterifrån och gick upp på andra plats. Själv fick jag tampas med en gammal bekant, Falken (Farr40) som bytt ägare och inte var med i seglingen men han envisades ändå att lägga slag i lovart om mej och rent allmänt vara ivägen. Detta löste sig dock så småningom genom att vi kunde dra ifrån. Stämmningen höjdes ombord då vi rundade Södermöja, det blir slör ändå in i mål med den SO vinden. Upp med spinnaren och börja trimma, men vad nu? en spinnare längre upp på fjärden som slörar, egentligen inget konstigt, men den MÖTER oss. Det här blir ”chicken race” om vems vind som vinner. Det tog inte mer än några minuter att inse att vi kommer att möta vinden då man såg att ”Joule look-a-liken” börjat kryssa. Ner med spinnaren och 5-6 minuters totalt stiltje innan vi kunde börja segla igen. Slutspurten blev ett intressant matchrace mot Divine som vi på ett av de sista slagen passerade och kunde ta oss in på andra plats efter överlägsna Eva-Karin och före just Diva 451an Divine som för dagen rattades av sonen Anton Forsberg. Divine fick priset för bästa outsider.
Efter målgång tittade vi bakåt, ingen båt i sikte. Det visade sig att resten av flottan fastnat betydligt värre i Doldrums vid Södermöja, ett flertal hade även råkat på stiltje på Västermöja fjärden. Det rapporterades även att några båtar backat, är det inte då man skall släppa på back-staget? Tyvärr såg vi inte övriga kamper som utspelade sig men det var tydligen ett något omaka matchrace mellan bla Salona 45an och Expressen. På fjärde plats ca 45 minuter från pallen kom Lill-Divan (Diva 35) Viva Diva med Jan Olausen före Jonas Henriksson på Arcona 355’an Ninja. Därefter kom Team Xilinx på Salonas 45an och Fredrik Lundberg på NF’en Tuulikki och Gunnar Ericsson på Expressen Frida, med ungefär lika avstånd mellan varandra. På nionde plats kom Björn Lind med döttrar på Rival 22an Lotta. Han fick pris som bästa familj och slapp även hat-trick i Grinden. Glad ihågen efter den storstilade segern låg Frykis kvar och inväntade samtliga båtar i mål även om det visst blev över 2 timmar innan grindstängade (tidigare vinnaren) Accenten Canine med Torbjörn Larsson kom in.
Kvällen i övrigt avlöpte på sedvanligt sätt i Österviken på Lökaön där vi lagt oss längst ut för att möjliggöra för sponsorbåten med sitt djupgående att lägga till. Xilinx bjöd på mat och dryck och Frykberg delade ut vandringspriser (de flesta till sig själv) samt priser från prisbordet.
När det blev bad-dax så hävdade Herr Frykberg bestämt att det var rorsman Sara Ulfsdotter som borde bada. Men Herr Frykberg framförde att hon hade en massa bortförklaringar varför hon inte ville/kunde bli ikastad. För att beivra detta infördes genast en ny regel att kasta i ”redaren” på vinnande båt i fortsättningen. (Spelar ingen roll vem som styr eller ställer, redaren skall i). Sagt och gjort Bosse åkte i med käpp och allt. Vatten temperatur var nästan 17 grader så denna gång var det inte allt för illa med ett bad.
Även om det var en osedvanligt varm och solig dag (som brukligt på denna segling) rapporterades att inte all sponsor seglarsportdryck gick åt. Det märktes inte minst på Söndag morron då de flesta redan hade lagt ut och stävat mot hemmahamnen kl 10.30 då undertecknad släpade sig upp ur bingen.
Jag hann aldrig tacka sponsorn så jag får göra det nu, Stort tack Nils och Magnus från Xilinx. Boka redan nu in den 25 Augusti för den 66:e Frykbergs Skärgårdsseglingen.
Sponsorer är särskilt välkommna.
Mvh Ulf Sjöström, Redare (ej rorsman) på Dehler 36:an Dehluxe


2006-08-29  Sammanfattning från Frykbergs 64:a Skärgårdssegling

Det är med ett litet stänk av vemod att skriva om Frykbergs 64:e skärgårdssegling då jag har sagt upp mej från att arrangera detta evenemang i fortsättningen. Vi får hoppas att det blir ett 65:e ett 66:e, och ett 67:e…. Ericsson seglarklubb håller på att titta på en lösning, det är inte helt omöjligt att jag kommer att vara med på ett litet hörn men jag kommer definitivt inte att ensamt ta ansvar för fortsättningen.
Nåja tillbaka till den 64:e seglingen. Som vanligt (jag har sagt det förr) bjöd helgen på riktigt bra väder lagom till seglings evenemanget (”bra väder garantin” håller, jag har aldrig behövt betala tillbaka anmälningsavgiften till någon enda båt). Det blev tillslut 13 båtar som dök upp till start varav hela 6 Ericsson båtar (riktigt bra med tanke på tendensen på senare tid). Vindutsikterna talade om svag NO vind så vi bestämde oss för en avkortad Classic Bana med målgång vid en grön prick väster om Södermöja, dvs. ca 13 Nm.
Vi bestämde även att prova en ny naturhamn Grisselholmen för prisutdelning etc. På det hela taget var skepparmötet en ”polsk riksdag” med fler åsikter än deltagare, men fortfarande i en hjärtlig stämning. Det blir nog bättre ordning då någon annan tar över 🙂 Vi startade efter en start tabell för ideal målgångstid 15.31 vilket skulle visa sig stämma ganska bra, men den polska riksdagen ville segla på beräknat resultat vilket tävlingsledningen givetvis accepterade.
Lagom till start var det faktiskt västlig vind och möjligt med spinnaker, men det varade inte så länge det blev NO så småningom. De flesta båtarna parkerade på Karklöfaret, vissa mer än andra. Ett par X-båtar hade väldigt bråttom medan jag själv tog det mer lugnt i det sköna vädret (inte helt avsiktligt, och inte helt utan frustration, men i alla fall). Vinden blev stabil och jämn när startfältet kom upp på Träsköfjärden med sedvanlig kryss. Efter rundningen av Långgrundet blev det spinnaker gång över Möja västerfjärd ock målgång, ganska odramatiskt. De som av taktiska själ valt att inte segla med spinnaker fick nog anledning att ångra sig. Vi passerade rakt genom ett fält med ett 40-tal andra spinnakrar från en annan kappsegling, Granprix. Som sagt de båtar som hade mest brådis denna dag var de båda X-332orna där ledningen växlade ett antal gånger under racet. Tillslut drog Torbjörn Dahl på X-332’an Prefix det längsta strået och gick i mål halvannan minut före tvåan Henrik Andwinge på X-332’an Snekkja. Ett par minuter senare kom årets total segrare Carl Dammborg på Arcona 400’an Marinda tätt följt av segligsnästorn själv Bo Frykberg med proffsgast på Joule 44’an Eva Karin. En kvart senare kom först Sunfast 37’an, sedan Dehler 36’an och Diva 451’an men på beräknad tid hamnade faktiskt åttan i mål Finn Expressen Humlan med Kent Öholm på femte plats. Riktigt kul att en av först startande placerade sig bra. Bästa familj, även denna gång ingen större konkurrens, blev undertecknad på Dehler 36’an Dehluxe på en sjunde plats. Carl Dammborg knep som vanligt priset för bästa outsider och som snabbaste båt runt banan. Även en annan båt i fältet försvarade sitt vandringspris från i våras nämligen Rival 22’an Lotta III med Björn Lind som verkar vara fäst vid Grinden som man får om man sköter sina kort väl och går i mål som sista båt. I stort sett blev det en ganska ”rättvis” segling med inslag av både kryss och läns, sen gäller det ju att ligga på rätt plats vid rätt tillfälle på Karklöfaret.
Dagen avslutades med en trevlig kväll med sol och bad vid Grisselholmen. Det klädbadades även av en X-332 besättning. Denna gång fick alla deltagare stå för mat och dryck själva. Prisutdelning förrättades som sig bör av herr Frykberg. Prisbordet bestod förutom av vandringspriser av en del priser som var kvar från i våras (tack igen Xilinx), men det räckte åt alla. Den sedvanliga nattsudden pågick in på småtimmarna, möjligen lugnade det ner sig tidigare än vanligt (kan det ha varit i brist på sponsor sport-dryck?). Träningsvärken på söndag morgonen var i alla fall lindrigare än vanligt.
Slutligen skall jag be att få rikta ett stort tack till de sponsorer som deltagit under de 11 seglingar jag anordnat och framförallt ett jätte tack till alla trevliga deltagare som varit med, det är definitivt den trevliga atmosfären på detta arrangemang som har känts som den största belöningen med att stå som arrangör.
TACK !
Lämpliga datum att boka för nästa år borde vara 16 Juni och 25 Augusti men jag lämnar över detta åt den/dem som tar över, håll utkik på hemsidan, vem vet det kanske dyker upp nyheter.
Med vänliga seglingshälsningar.
Ulf Sjöström

ulf.sjostrom@ericsson.com


2006-06-11  Sammanfattning från Frykbergs 63:a Skärgårdssegling

Som vanligt blev det helt suveränt väder lagom till Frykberg helgen. Tolv båtar dök upp till start inte fullt så många som vanligt, den sena våren, skolavslutningar och fotbolls-VM hade troligen skrämt bort några. Till slut blev vi elva på startlinjen, Leif Olsson på Arcona 32’an ville inte vara med och försvara grinden sen i höstas utan fungerande motor !? (han kämpade hela kvällen och morgonen för att få fram diesel till motorn utan att lyckas).
Efter jämn omröstning blev det återigen Classic Banan på 19 nm. SMHI hade utlovat en hel del vind från NO och de båtar som kom in på Lördag morgonen rapporterade upp till 9 m/s på fjärdarna, men lagom till start var vinden bortblåst. Ett ytterligare steg i LYS-tals hysterin togs denna gång. NF eller Rival 22 är numera båtar som får agera harar i jaktstarten. Bara tre deltagande båtar med grund LYS under 1.27 !
Sponsorn Xilinx med skepparen Giles Peckam dök upp i en vässad Bavaria 37’a som visade sig vara en Bavaria Match 42 med kölen kvar. Den speciella kölutformningen på denna båt visade sig (förutom att dom brukar lossna) även senare på kvällen efter seglingarna vara speciellt bra för att fånga upp ankartampar. Starten gick som sagt var i lätt NO vind, dvs nästan perfekt kryss-start. Vinden tilltog efterhand för att kulminera lagom vid rundningen uppe vid Långgrundet på 7-9 m/s. Frykberg som senaste seglingen vann priset för bästa start gjorde denna gång en av de sämre starterna någonsin. Han missade starten med 14 minuter och 1 sekund. (Han läste i fel kolumn i start tabellen!).
Seglingen utvecklades intressant med många kamper i kampen. En hel del av oss var påtagligt ”over powered” innan rundningen, men allt gick utan större incidenter, Dehler 36an Karisma höll på att ränna rakt över ett grund, i den allmänna stressen med att koppla spinnaren på hård kryss, men gjorde ett snyggt panikslag. Väldigt få spinnakrar dök upp på Väster-Möja fjärden. Divine försökte tråla med spinnakern vilket inte var så lyckat, man fick en större reva som följd och lyckades precis laga spinnakern bara för att hinna hissa den de sista två minuterna på länsen. Marinda fick inte ner genuan när man hissat spinnaren, var månde detta ett vinnande drag? Karisma försökte inte ens att hissa. Vi på Dehler 36an Dehluxe körde med spinnaren på vanligt sätt, men fastnade för nära Södermöja och vann definitivt inget på bakomvarande båtar på länsen. Efter rundningen vid Södermöja hade vinden mojnat ordentligt till ca 2-4 m/s NO.
Det blev en spännande kryss upp mot mållinjen. Carl Dammborg på Arcona 400 Marinda gjorde ett ryck på slutet av länsen och var ganska ohotad först i mål. Han vann därmed Klockstapeln som bästa Outsider, Ankaret för snabbaste båt runt banan. (dessa priser prenumererar han på) men han vann även Kristina af Sandhamn för bästa båt på beräknad tid. Han följdes av Patrik Norrgård på den andra Arcona 400an Sinkadus som även dom hade ett betryggande avstånd till nästa båt. Trea (och bästa icke Arcona 400) blev Dehluxe med Ellen Blikstad vid rodret som på detta sätt tog hem Dorade som bästa Ericsson båt samt Örebro slott för bästa kvinnliga rorsman. Bo Frykberg på Joule 44an Eva Karin lyckades till slut segla upp sig till en 4:e plats. Den andra Dehler 36:an Karisma med Richard Wennman tog femte plats strax före Janne Björk på Sun Fast 37an Simone. Därefter följde Team Xilinx på Bavaria Match 42:an, Anita Forsberg på Diva 451an Divine och Gunnar Ericson med son på Expressen Frida, dom knep Ratten som bästa familj. Fältet avslutades med de två hararna Fredrik Lundberg på NF’n Tuulokki och sist men inte minst Björn Lind på Rival 22an Lotta III som därmed fick äran att stänga grinden. Till saken hör att denna skeppare vann den absolut första seglingen 1975, då på en RJ-85. Seglingen blev hyfsat rättvis, den tog ca 30 minuter längre än beräknat, några små omkastningar blir det i resultatet om man går på beräknad tid, se resultatet.
Natthamn blev som brukligt Österviken på Lökaön, med väderutsikten NO vridande till SV för natten. Sponsorn Team Xilinx dök så småningom upp med mat, seglardryck, ett fint prisbord, elverk och projektor. Efter lite trassel fick vi iland dem och varorna. Som tur var hann vi inte rigga upp projektorn till fotbolls matchen så de flesta blev förskonade från Svensk matchen. Det blev en finfin kväll med det vanliga ljuget ”om bara… så hade vi tagit…”. Frykberg förättade som vanligt prisutdelningen med det nya greppet att ta prislistan baklänges, detta borde bli tradition. Dammborg med besättning fick som vanligt bada, denna gång var vattnet hyggliga 14 grader. Myggen hade även dom fest på Lökaön denna kväll. Det blev en ganska sen nattsudd och när man till slut vaknade upp på morgonen med ”seglar-träningsvärk” så låg den SV vinden på rätt ordentligt.
För att summera så var det en riktigt trevlig helg, ett jättetack igen till Xilinx, Nils Gateman, Magnus Lindblad och Giles Peckham som verkligen har gått in för detta evenemang. Ett stort tack även till alla deltagare som gör denna tävling till vad den är. Ett extra tack till Janne Björk och Mentor Graphics för fina priser och de traditionsenliga isskraporna!
————————————————————————————————————————— Det blir definitivt ett 64:e race i höst 26 Augusti så alla är mycket välkomna då. Men till nästa år skulle undertecknad vilja dra sig tillbaka efter att ha anordnat 11 seglingar under sex säsonger. Tiden räcker inte till, jag skulle gärna vilja kunna lägga mer tid på detta men det funkar tyvärr inte. Det är i och för sig ofta sponsorerna som dragit det stora lasset men det är lite annat pyssel och stress att få till det övriga. Jag hoppas att det finns fler som tycker som jag att det vore bedrövligt om detta evenemang skulle gå i graven efter 32 säsonger. Helst skulle det vara någon på Ericsson som tog över men det har ju tyvärr utvecklas till att bli färre och färre Ericsson båtar med.
Kanske är det för mycket med detta ”inofficiella” Ericsson Kista Race samt de oficiella ESK seglingarna? Kanske man skulle fundera på att kombinera? Eller ska någon extern ta över och låta detta bli en helt öppen segling? Jag kan gärna vara med och hjälpa till men jag känner att jag måste lämna över ansvaret till någon annan. En annan fundering, har racet blivit för seriöst, det var ingen som riktigt kvalificerade sig för familjepriset denna gång. (Familj med barn under 16 år). En annan sak att fundera över är att vi snart bara har stora båtar med LYS tal en bra bit över 1.20 med. Vart har alla mindre båtar tagit vägen? Det är förmodligen så att det är roligare att jaga än att vara jagad i jaktstarten och att oftast gynnas de större båtarna. (Det har i och för sig varit ett antal undantag då de mindre båtarna gått riktigt bra.) Helt rättvist blir aldrig LYS seglingar. Man kanske skulle göra det mer till ett familje evenemang och försöka få med dem som behöver en push för att våga kappsegla? Jag är öppen för allehanda förslag och jag hoppas innerligt att det går att hitta en lösning att forsätta med denna segling. Glöm inte bort att boka in 26:e Augusti.
Mvh Ulf Sjöström


2005-08-31  Sammanfattning från Frykbergs 62:a Skärgårdssegling

Hej alla seglarvänner!
Vädergudarna var med oss även denna gång. Femton båtar kom till start av femton enligt sista anmälningslistan.
I sedvanlig ordning hölls skepparmötet i äkta ”Ericsson anda” med konsensus beslut. Det beslutades att vi skulle segla ”Classic Banan” på 19 nm. Vindutsikterna sa SV 5-9 m/s vilket innebar mestadels undanvind och ingen kryssdärför startade vi efter tabellen för vind 6-12 m/s med ideal målgångstid 14.48.
Bo Carlsson från sponsorn Mentor Graphics åkte motorbåt så denna gång fick vi både start- mål- och fotograf-fartyg, vilken otrolig service. En tabell med hur bra man startade syns i resultatlistan, ganska bra starter med tanke på att det var spinnaker start, några med väldigt lite marginal, (mindre än noll till och med har jag upptäckt i efterhand, men jag hade ju inte själv någon större säkerhetsmarginal så detta får slinka igenom denna gång).
Seglingen genomfördes utan några rapporterade incidenter (mer än SB-BB möte med väldigt lite marginal) och i bra väder (det var visst någon som fick en regnskur.) Tyvärr höll inte vindutsikterna vad de lovade, det blev betydligt mindre vind ca SV 1-5 m/s. Definitivt gynnades de som seglade med spinnaker men det blev ändå ganska blandat i resultatet med båtar både med och utan spinnare.
De båda Arcona 400’orna klarade sig runt utan ett enda slag medan övriga båtar fick slå några gånger på Väster-Möjafjärd.
Spurtuppgörelserna blev ovanligt spännande, Dehler 36an, Dehlux passerade Arcona 400an, Marinda strax innan målgång och gick i mål som segrare och även totalsegrare för året med undertecknad som skeppare. Carl Dammborg på Marinda fick trösta sig med att vara bästa outsider och snabbaste båt runt banan på sin andra plats (han verkar ha prenumererat på dessa vandringspriser). Nästa spurtuppgörelse kom strax efteråt där Bo Frykberg på Joule 44an, Eva-Karin spurtade om Torbjörn Dahl på Cumulus’en, Harmonie på upploppsrakan i kamp om 3:e plats och fick därmed äran av att vara första båt utan spinnaker. Torbjörn med fru fick dock pris för bästa familje besättning och dom får även trösta sig med att man var bäst på beräknad LYS tid. Diva 451 följde därefter på 5:e plats. Sedan kom den hårdaste upploppsstriden som slutade med 3 sekunders fördel för sponsorn Jan Björk på Sunfast 37an, Simone, före Gunnar Frank My Lady, som i sin tur endast var 22 sekunder före Omega 42an Carpe Diem, med Mania Hall. Sista båt i mål och därmed vinnare av vandrinspriset Grinden blev Leif Olsson på Arcona 32’an, Stormella.
På det stora hela en ganska rättvis tävling (lätt att säga med tanke på sitt eget resultat) första båt var ca 20 minuter för sen jämnfört med idealtiden. En del omkastningar med Cumulus’en på första plats och en rejäl klättring för Accent’en, Canine från 12:e till 7:e på beräknad tid, men som sagt vi seglar jaktstart, ordningen i mål gäller.
Efter målgång la vi oss vid Lökholmarna på Bockö-Storö. Efter gemensam middag med sponsordryck var det dax för prisutdelning. Äntligen var Bosse Frykberg tillbaka som prisutdelare efter ett kort uppehåll i våras (roderbrott som dom flesta kanske kommer ihåg).
Det fina prisbordet var skänkt av Mentor Graphics men det fanns även bidrag från Absolut (dock inget drickbart). Bosse själv fick ett specialpris, ett par nödbloss så han lättare kan kalla på hjälp nästa gång han behöver assistans. Vinnande besättningen fick traditionsenligt klädbada och sedan följde det sedvanliga eftersnacket och bortförklaringarna in på småtimmarna.
Ett jätte tack till sponsorn Mentor Graphics och Janne Björk och Bosse Carlsson. Bra ordnat med priser dryck foton och start/mål fartyg. Ett stort tack till alla deltagare som gör detta arrangemang till vad det är.
Jag har fått massor av foton med extremt fina seglingsbilder på alla deltagande båtar i 8 Mpixlar. Så fort vi hittar en teknisk lösning kommer dessa att läggas upp här på hemsidan, så håll utkik. Jag har även bilder från i våras på roderhaveri mm.
Nu är det bara ladda för nästa år med Race 63 och 64, Vårsegling 10 Juni och Höstsegling 26 Augusti boka redan nu dessa helger.
mvh Ulf Sjöström


2005-06-13 Sammanfattning från 61:a Frykbergs Skärgårdssegling den 11 Juni 2005

Hej alla seglarvänner!
Helgen började inte speciellt bra, med ihållande regn och bara drygt 10 grader på Fredag kväll. Det kändes inte speciellt inspirerande att packa segelbåten och segla ut till Hästholmen, jag hade vissa farhågor att det skulle bli stort manfall men 17 av 18 båtar dök upp till start, helt otroligt bra.
Lördagen bjöd på bättre väder efter lätt duggregn vid skepparmötet blev det uppehåll, NO vind ca 4 m/s vid starten. Efter viss debatt körde vi enligt startlistan för 1-3 m/s med tanke på att det skulle bli kryss stora delar av banan. Alla kom iväg bra i starten, det var ovanligt glest med andra båtar som störde.
En kort tid efter de största båtarna startat hände en incident vid norra sidan av Högholmen, Joule 44’an Eva-Karin med självaste Bosse Frykberg fick grundkänning, ganska tvärt vad jag förstått. När man försökte komma loss, passerade en Waxholmsbåt vars svall lyfte Eva-Karin så kölen gick flott men i vågdalen landade man på rodret som bröts av. Strax efter flöt rodret upp akter om Joulen där Farr 40’an Falken med Bo Sundegård kom jagande, man bärgade rodret tog ner seglen och assisterade Eva-Karin som bogserades in i en vik där sjöassistans anropades. Frykberg med besättning klarade sig som tur var relativt oskadda från incidenten, det var visst en del blåmärken. Falken fortsatte racet och Eva-Karin bogserades senare på dagen in till hamn av sjöassistansen.
För övriga båtar genomlöpte seglingen utan kända incidenter. Det blev en del kryss och en del lätt vind så det tog tid att ta sig runt banan. Den överlägsne totalvinnaren Arcona 400, Marinda, med Carl Dammborg tog sig runt på 4 1/2 timme medan Shark 24’an, Moroten med Håkan Magnusson spenderad nästan 3 timmar längre tid på banan, bara det är en bedrift.
Det verkade som det blev en relativt rättvis segling oavsett om man seglade en större eller mindre båt eller om man valde spinnacker eller ej. Bäste Ericsson seglare blev Dehler 36’an Dehlux med Ulf Sjöström på andra plats, Shipman 28’an Wals med Jens Barkvall kom trea. Hans Hållander på Linjett 35’an Elvira knep familjepriset med sin fjärde plats medan Anita Forsberg på Diva 451 Divine tog priset för bästa kvinnliga rorsman med 7:e platsen. Håkan Magnusson på Moroten fick stänga grinden.
Även om första båt gick i mål på nästan exakt stipulared tid blir det en del omkastningar om man tittar på beräknad tid, bla. skulle Wals ha blivit tvåa, Rosen med Anders Jansson hade klättrat från 10:a till 7:a och Sponsorn Xilinx på Sun Odysse 37’an med skepparen Giles Peckham hade fått ta hand om grinden men allt detta är ju bara teori.
Natthamn blev som vanligt Österviken på Lökaön, med hyfsat väder (uppehåll) på kvällen. Nästa incident inträffade strax efter målgång. Sponsorn Xilinx skulle hämta maten som levererats med Waxholmsbåt till Möja, men Catering firman hade ”glömt” att betala frakten så maten var med god fart på väg in till Stockholm igen. Som tur var är sponsorn Xilinx van att hantera svåra logistikproblem på ett effektivt sätt, man skickade en båttaxi att jaga fatt på färjan och att plocka upp maten och leverera den till Lökaön.
För första gången på 30 år fick prisutdelningen ske utan Bo Frykberg’s deltagande, det kändes lite tråkigt speciellt med tanke på 30 års jubileet. Falken’s besättning belönades med ett bärgningspris för deras sjömansmässiga insats med att bistå Eva-Karin. (till storyn hör att det är 3:e gången Falken deltar i seglingen och andra gången man fått bistå Eva-Karin med bärgnings hjälp !) Falken fick även en beräknad målgångstid som placerade dem på 6:e plats, se resultatlistan. Precis efter avslutad prisutdelning anlände maten vid 20 tiden och de mycket hungriga (och törstiga) besättningarna fick avnjuta en väldigt uppskattad middag, ett stort TACK till Xilinx, bra ordnat.
Kvällen avslutades med sedvanligt bad (12 grader) av skeppare och besättning från vinnande båt Marinda, med eftersnack och intagande av segelsportdryck in på småtimmarna.
Nästa segling är den 27:e Augusti vilket är den 62:a Frykbergs Skärgårdsseglingen. Det går redan nu att anmäla sig.
Mentor Graphics och Agilent har lovat att ställa upp som sponsorer. Det vore kul om vi kunde få upp antalet startande båtar en bit över 25, speciellt deltagarantalet från Ericsson. Denna segling är och förblir en familjesegling där vi inriktar oss på att ha trevligt. Själva kappseglingen är bara en förevändning för att hitta samtalsämnen för kvällen. Kappseglare och proffs är givetvis välkommna om man vågar ta risken att bli besegrade. Så tag chansen tjata på era seglande kollegor och få dem att anmäla sig till höstseglingen.
mvh Ulf Sjöström ulf.sjostrom@ericsson.com


2004-08-30 Sammanfattning av den 60:e Frykbergs skärgårssegling: ENEA/ERICSSON

Hej alla seglarvänner, här är en sammanfattning av den 60:e Frykbergs Skärgårdsseglingen.
Som vanligt var uppslutningen god vid Grinda-Hästholmen, 17 båtar kom till start. (Kul att se att återigen var majoriteten av de anmälda Ericsson båtar, det var ett tag sen sist.). Denna gång skulle vi prova en ny bansträckning med en del smärre disskussioner och invändningar som följd, men i det stora hela fick jag uppfattningen att de flesta tyckte det var mycket lyckat. Banbeskrivningen skall finputsas och läggas upp under Banbeskrivningar.
Vädret började med ett par regnstänk under skepparmötet men klarnade upp direkt och blev så fint som man alltid kan räkna med under Frykbergs Skärgårdsseglingar. Frisk S till SV vind (7-11m/s) utlovades vilket gjorde att vi startade efter tabellen för högsta vindstyrka då en stor del av banan skulle seglas på undanvind. Verkligheten blev ganska måttliga eller svaga vindar till att börja med SV 3-6m/s. När startfältet nådde ut till Väster Möjafjärd friskade det i något och avslutningen på Norra Kanholmsfjärden och Möjafjärden friskade det i bortåt 8-10 m/s. Den nya banan bjöd på mycket varierande segling, mycket undanvind i den rådande vindriktningen, en intressant kryss och en rejäl sträckbog i frisk vind.
Första båt i mål, ett par minuter snabbare än stipulerad tid, blev Ravage 36, Sputnik, med undertecknad som rorsman. I rådande förhållanden (Ravage vindar) kände vi oss aldrig riktigt hotade frånsett innan rundningen vid Trulsör där en del båtar närmade sig snabbt bakifrån, men efter kryssen hade vi ett bra försprång igen som förvaltades in i mål.
Carl Dammborg med Arcona 400, Miranda, (snabbast runt banan) kom på andra plats före Bo Frykberg på Joule 44, Eva Karin som för övrigt blev total vinnnare med en 1:a plats i vårseglingen och en 3:e nu.
Sedan strömmade båtarna in ganska tätt efter att ha haft många dueller ute på banan. Torbjörn Dahl med Cumulusen Harmonie, kom på 5:e och knep Familjepriset. (För övrigt kan vi vara tacksamma att Torbjörn bjöd på 6.5 minuter i starten då han startade efter starttid med spinnacker och därmed missade en trolig pallplacering). Enligt uppgift från startfartyget så stod Jan Björk för den bästa starten på Sun Fast 37an Simone.
Grinden stängdes bara knappt 24 minuter efter första båt av Ulla Lundqvist på Maxi 108an Amorina, riktigt kul att det är så tätt.
MEN, men,men egentligen borde grinden ha gått till en annan båt vars besättning ringde och sa att man brutit seglingen ganska tidigt och att man inte kunde komma till prisutdelningen. Vi har ganska kompromenterande bilder tagna av vårat målfartyg (som förövrigt tog målfoton på alla båtar) som visar hur man vänder strax innan målgång (ca 50 m) plockar ner tävlingsflaggan och åker därifrån i högsta fart. Bildbevis på detta kommer att publiceras på Websidan så småningom. Följdaktligen finns de moraliska grindstängarna på denna båt.
Som natthamn användes Stor Tristonskäret med dess suveräna klippor. Detta kombinerat med den snabba seglingen och närhet till målgången gjorde att alla fick gott om tid att bara njuta. Vi hann även med en uppskattad tipspromenad som annordnades av besättningen på Divine med priser från Absolut. Sedan förgylldes kvällen av en suverän middag som dukades upp av Nils Gateman och Magnus Lindblad från Xilinx, mycket uppskattat, STORT TACK.
Prisutdelningen förättades som vanligt av hedersdeltagaren Frykberg och för ovanlighetens skull hann han faktiskt klart innan mörkret föll. Kvällen avslutades med en rejäl dos av både eftersnack, bortförklaringar, seglingshistorier, och sponsordryck efter traditionsenligt klädbad för några lyckligt lottade.
Boka redan nu nästa års seglingar, det blir ännu mer jubileum då, tävlingen fyller nämligen 30 år, 1975-2005. Vårseglingen kommer att seglas Lördagen den 11 Juni och höstseglingen Lördagen den 27 Augusti. Fint väder utlovas som vanligt, pengarna tillbaka garanti på startavgiften i händelse av dåligt väder 🙂
/Mvh Ulf Sjöström


2004-06-14 Sammanfattning av den 59:e Frykbergs skärgårssegling: ENEA/ERICSSON

Hej alla Seglarvänner
Angåeende resultatet gäller följande: då banan avkortades gäller beräknat resultat, ej ordning i mål.
Fredagskvällen började med trist väder, (det gick åt endel silver-tejp för att tillfälligt laga ett läckande fönster i det ihållande regnet). Glädjande var dock att se att så många dykte upp trots vädret. Lördag morgonen började bättre. Kustväder rapporten på VHFen från Foreca förtäljde om rejält med vind senare på dagen bla sannolikhet för medelvind över 10 m/s 100% och över 14 m/s 80% ! Mellan-banan på 19 nM skulle seglas och start enligt tabellen för vind 6-12 m/s. Detta skulle visa sig bli en aning fel.
Starten gick i måttliga nordliga vindar på ca 3-4 m/s, det blev mest en odramatisk sträckbog i instabil vind med några få slag för att sträcka upp till rundningen vid Långgrundet. Något ilade förbi i kuslig fart mitt på Träsköfjärden, vi hann knabbt se vad det var, det var givetvis Frykberg med sin för året nytrimmade Joule 44.
Längre bak i fältet skörades en stor ny genua med rigg akrobatik som följd på Diva 45:an. Man tappade även visst en keps från denna båt strax efter start som man dock återfick i ett dramatisk styrbord-babords möte med en ”åskådarbåt” på norra delen av Väster-Möjafjärden. Vinden dog nästan totalt ut efter rundningen ner mot denna fjärd. Större delen av fältet låg och guppade i låg fart (utom en viss nytrimmad båt som fortfarande hade bråttom). Efter en dryg timme i dessa förhållande på en utpräglad hårdvindsbåt (och för dagen utan nylon) beslöt tävlingsledningen enhälligt att förkorta racet, en ny mållinje mellan Söder-Möja och Tjägö hittades.
Sen fick den närmsta dryga halvtimmen spenderas vid telefonen för att försöka meddela alla deltagare om vad som gällde. Innan alla båtar nåtts hade dock vinden kommit tillbaka, typiskt. Bo Frykberg fick än en gång agera målfartyg med Joule 44an efter som han var först över den nya mållinjen han fick ta emot sin gammla båt My Lady som god tvåa med Gunnar Frank vid rodret. Sen var det ganska tätt mellan båtarna. Alla båtar kom i mål inom en halv timme, näst sist över linjen en blöt besättning på B&R 23:an som hade kapsejsat tidigare, man var för övrigt dom enda som använde nylon för dagen. Sist över linjen var Albin 78:an som dock klarade grinden med hela 5 sekunders marginal.
Prisutdelningen var ör dagen förlagd till den populära viken vid Bockö-Storö, där vi med något enda undantag var helt ensamma (den 12 Juni i bra väder !) Det visade sig att en båt (Cinque Dous) seglat med ett handikapp på åtta plattor burkar med sponsor dryck, sådant borde kanske beivras med LYS avdrag. Prisutdelningen förättades, som vanligt av Bosse Frykberg som med gast traditionsenligt fick bada efter segern, Joulen var även snabbast runt banan. Bästa familj blev familjen Sporrong på Wasa 55an och pris för bästa kvinnliga rorsman gick till Ellen Blikstad på Ravagen. Grinden stängdes av B&R 23 Tärnan för andra gången i rad. Man är dock inte ensamma om denna bedrift.
Eftersnacket på berget pågick traditionsenligt fram till småtimmarna tills dess att ”sponsor drycken” abrupt  tog slut och alla hastigt försvann ner i båtarna på mer eller mindre vingliga ben.
Söndag morgonen bjöd på helt suveränt väder och en fin segling hem.
Prisbordet kom denna gång från ALTERA samt en del bidrag från Absolut, HP och Mentor Graphics. Stort tack till sponsorn Patrik Norrgård från Altera och alla entusiastiska deltagare.
Det återstår att se om undertecknad kan vara med att arrangera denna gång då det finns planer på att avyttra Sputnik.
Mvh Ulf Sjöström


2003-08-31 Sammanfattning av den 58:e Frykbergs skärgårdssegling: ENEA/ERICSSON

Hej alla Seglarvänner!
Väderutsikterna för helgen var inte de bästa och Fredagskvällen bjöd på en hel del regn. Men, som vanligt får man väl säga, så blev vädret på tävlingsdagen riktigt bra. Det blåste en hel del på morgonen men lagom till start hade vinden lugnat ner sig till mer beskedlig styrka. Några som fick känna på de hårdare vindbyarna på morgonen var B&R 23:ans besättning som hade en del dramatik bla man över bord när trapetsen gick av då man var på väg till Grinda-Hästholmen.
Uppslutningen var mycket bra 20 av 22 båtar kom till start, nästan 21 men då man var 10 min försenade ville man inte tävla. Man kan konstatera att det håller på att gå inflation i båtstorlek. Ett antal båtar på över 40 fot eller större var med och från att tidigare år fått jaga båtar från Sputnik får man numera finna sig i att vara jagad av nästan halva startfältet. Se statistik dokumentet här
Tyvärr blev det en del annan dramatik på tävlingen där fyra av våra senare startande båtar blev inblandade i bärgningsinsats och därmed tvingades bryta, mer om detta vid senare tillfälle.
Vinden vred från att först vara SV till V och slutligen mot NV. Den höll sig mestadels mellan 4-8 m/s. De som anmält sig med spinnacker fick god användning av nylonet men resultatet visar att de utan spinnare ändå gjorde bra ifrån sig.Till slut blev det ändå 16 båtar som gick i mål. Även denna gång blev det mycket tätt vid målgång med ett antal sekund strider. För att skilja tre av båtarna åt fick målfoto användas. Båt 2 tom 15 gick i mål inom 15 minuter!
Segrare blev Torbjörn Larsson med gast på Accenten Canine, ett stort grattis. Som först startande var de tämligen ohotade runt banan och vann med hela 5 minuter. Extra roligt är det att en av fältets minsta båtar hävdar sig så väl mot alla stora vrålåk. Tvåa och därmed totalsegrare i årets regattor blev Ravage 36an Sputnik med en ny skeppare Ellen Blikstad, (den gamla skepparen på Sputnik har aldrig lyckats med denna bedrift). Solingen med Ewa Ekström på tredje plats blev bästa outsider, Familjen Sporrong på Wasa 55an tog familjepriset med sin fjärde plats, medan Arcona 400 med Carl Dammborg lyckades behålla priset som snabbaste båt med sin femte plats. Grinden stängdes av B&R 23an Tärnan och Karin Lindskog som avskräckta av Lördag morgonens transportsegling gjorde det fatala misstaget att anmäla sig utan gennacker. För övriga resultat, klicka på resultat till vänster.
En del entusiaster seglar långt för att vara med tex familjen Sporrong, som i och för sig gjorde en rekord snabb segling ner till Nynäshamn på söndagen, snittfart 7.3 knop! Värre var det troligen för Lars Karlsson som kryssade hem till norra Vätösund i den hårda nordliga vinden på söndagen, hoppas det gick bra.
Ett stort tack till Nils Gateman på Cedar Scandinavia och Xilinx som denna gång var vår huvudsponsor. Man bjöd på middag innan prisutdelningen, mycket uppskattat och en del fina priser. Nils agerade även startfartyg med sin motorbåt.
Wind River ryckte in i sista stund som sponsor av prisbordet, dessutom kom en hel del fina priser från annat håll, Technia, Absolut, Mentor Graphics. Jag hoppas jag inte glömt någon, jag hann helt enkelt inte vara med på vilka som bidrog till prisbordet.
Prisutdelningen förättades som vanligt av vår hedersdeltagare Bo Frykberg. Tyvärr var vi tvugna att börja med en tyst minut för att hedra några av våra flitigaste och populäraste deltagare på senare år, Gösta Hedbäck och Kjell Jonsson som lämnat oss.
Nästa år blir det Trettionde året med segling 59 och 60, är det inte fantastiskt? Jag hoppas och tror vi kan göra något speciellt av nästa års seglingar. Jag har fått några frivilliga och förslag på frivilliga som kan hjälpa till.
Slutligen ett stort tack till ALLA DELTAGARE för den goda uppslutningen och den fina stämmningen.
Jag är öppen för alla förslag och ideer hur man kan förbättra arrangemanget och jag tar gärna emot hjälp med att arragera det hela.
/Mvh Ulf Sjöström