Historik

Frykisregattan, vad är det för nåt? Varför heter det Frykisregattan? Jo i starten redan 1975 så var det företaget SRA i Kista som arrangerade detta som en företagsintern segling och några år senare efter att ha blivit uppköpta av Ericsson så blev det under Ericsson Radio Systems flagga under många år.

Men bakom alltihop har som vanligt en verklig eldsjäl funnits, i detta fall heter han Bo Frykberg. En nestor inom segling som länge seglade en hottad Lady Helmsman men numera åker omkring i en minst lika hottad Joule 44 han till största delen byggt själv. Otaliga är dom timmar och kappseglingar som Bosse eller Frykis som hans vänner kallar honom, dedicerat till segling. För hans engagemang i dessa seglingar alltsedan 1975 så har vi uppkallat detta evenemang efter honom och därför heter det Frykisregattan numera.

Frykisregattan är numera öppen för alla Ericsson anställda världen över (även före detta anställda och pensionärer) samt leverantörer, kunder, kompisar, tidigare deltagare, alla som känner någon som haft nåt med Ericsson att göra, aktieägare och dessutom alla anställda hos våra sponsorer.

Faktum är vi tycker det här är så kul att alla som gillar att segla är mycket välkomna! Deltagarantalet är dock begränsat till max 60 båtar, så först till kvarn gäller. Tipsa gärna Dina seglarkompisar.

Vanliga sjövägsregler gäller, inga krångliga kappseglingsregler. Du behöver inte ha en massa segel för att vara med. Vi kör med Jaktstart så kallad omvänd SRS för att undvika trängsel vid startlinjen och sen är det ju kul att jaga båtarna som ligger framför och hela tiden veta hur man ligger till i tävlingen.

Ingen startavgift (Efteranmälningar mottages mot dubbel startavgift!)

På kvällen blir det prisutdelning och trevligt umgänge med de andra besättningarna.
Många och fina priser är utlovade (så långt lagret räcker), ibland bjuds det även på skumpa med tilltugg.