Resultaten för Vårseglingen 2017 publicerade

Hej Alla Seglare!
Sent omsider finns nu alla resultaten att beskåda här på siten.
Kul att det blev så tätt till slut, trots de mycket luriga vindarna, visar att vi faktiskt vet hur man seglar även då det är knepigt.
Hoppas att alla fick med sig rätt vandringspriser hem och att Ni återkommer nu på höstseglingen med dom.
Nu skall jag äntligen på 4 veckors semester, får se vart kosan bär detta år, beror på väder och vind, kanske en sväng till Gotland, vem vet?

Vi ses på Höstseglingen, ha en underbar sommar!

Resultatlistan för Vårseglingen korrigerad

Hej alla seglare!

Efter att ha tryckt på rätt knappar i mitt program så konstaterar jag att det inte blev helt rättvist på vårseglingen eftersom seglingen tog längre tid än beräknat och även översteg de gränsvärden som finns. Därför har jag nu korrigerat resultatlistan och lagt upp den korrekta efterkorrigerade versionen på websidan. Olof Engdahl totalvinnare men tätt följd av Margareta Mellström i Omega 34:an La Fleur som ryckte till sig en 2:a plats. Lite tråkigare för Anders Areskoug och Arcona 430 Embla som dessvärre fick ta sistaplatsen denna gång. Bättre lycka nästa gång. ber om ursäkt för fadäsen och lovar att trycka rätt nu på höstracet. Ni som har vandringspriser tar med dom till racet.

Väl mött!

Mitt i sommaren – snart är det Höstsegling!

Äntligen, sent omsider blir det semester och man får äntligen lägga ut på några lite längre seglingar i den sommarvarma vinden. Divine står och gungar fram och tillbaka vid bryggan, jag tror hon längtar efter att få sträcka ut över fjärdarna lika mycker som jag. Vårseglingen blev ju som bekant inställd p g a hårt väder, 18m/s i medel och 23-24 i byarna. Nån berättade för mig att det gick 2 meter höga vågor ute på Jungfrufjärden, hugaligen. Nåväl, nu är det dags att anmäla sig till Jubileumssegling nummer 80! Anmälan är öppen och jag hoppas att just Du kommer med och seglar runt i vår underbara skärgård, myser på en klippa och berättar några rövarhistorier tillsammans med oss. Välkommen!

Dags att leta fram skothandskarna!

Äntligen är vintern över och förhoppningsvis har Ni hunnit med lite wax & shine på friborden innan båten åkte i sjön igen. Lite småfix har vi hunnit med på Divine under våren, den där förtretliga läckan i färskvattensystemet är lokaliserad och åtgärdad, skönt att slippa det där jobbiga 3 sekunders surret av pumpen var 30 minut. En liten, liten, liten spricka på en slang med en supertunn liten vattendimma var allt man kunde känna, för litet för att se överhuvudtaget. Nu är den detekterad och fixad ivarjefall.

De gamla seglen får duga i år igen, fasligt vad dom har blivit dyra. Några tester hann det dock bli under hösteglingarna ifjol med den nya gennakern. Ja den är ju inte ny utan ett fynd på blocket, men passar perfekt. Får se vad det blir för vindvinklar. Grillen är putsad och står i garaget, väntar på att få värmas upp på någon skön häll i skärgården inom kort. Skall bli kul att träffa gamla och nya seglarvänner på Frykisregattans vårsegling, Du kommer väl? Låt oss försöka fortsätta den fina trend vi hade ifjol – Tala med alla kompisar som har båtar och meddela att dom är hjärtans välkomna!

Och Du, det är gratis!